duminică, 29 ianuarie 2012

Ploi

Tranteste usa de la lift. Se cauta prin toate buzunarele . Chei nenorocite , gata , are doua chei si 1000 de zorzonele atarnate pe inel. Usor slabita impinge usa si arunca geanta langa cuier. Isi lasa paltonul , desface nodul de la esarfa , scoate bratarile si le arunca pe birou , desface nasturii de la camasa , scoate cureaua de la pantaloni , merge cu ei si vine pana la baie, ii pune pe cosul de rufe , musca buza si desface capsele de la sutien, ramane in sanii goi si se aseaza la fereastra , deseneaza o floare pe geamul aburit. Se aseaza in genuchii si incepe sa-si roada unghiile . Se ridica , se duce in bucatarie unde fumeaza o tigara. Stinge tigara intr-o farfuriuta alba . Bea putina cafea , apoi intra in camera cu amintiri , tranteste usa si se intinde pe covor cu ochii inchisi.
Ultima oara?!

Fuck

Poate voi ma credeti o lasa. Poate chiar asta sunt , nu ma judecati.
Stii cum e sa adormi uitandu-te la poza cuiva , cum e sa te uiti la o femeie gravida si sa plangi?
Cum te dor toate lucrurile din jurul tau?
Maine , mai mult ca sigur o sa sterg totul cu un burete. Vreau sa-mi pierd amintirile , prietenii , parintii , vocea , gandurile si tot ce mai are legatura cu viata mea.
Azi e azi.

Chiar daca

Vantul a luat tot. A ramas pe banca cu bocancii murdari si cu parul incurcat , buzele vinete , chipul ratacit si in mana dreapta o tigara din care tragea cu putere. De ce mai plangi?
Vantul a furat tot, tot ce mai aveai. A furat si sperantele . Ai realizat ca totul era in zadar?!
Nu mai plange...maine o sa fie soare...

Nu inteleg nimic

Ma asez pe scaun, imi tin spatele drept , strang din dinti , imi dau bretonul din ochii si incep sa-mi rod unghiile .
De ce fac prostia asta?! Incep sa scriu ...si vorbim mult. De ce vorbim in apropouri ? Asta fac prietenii? Nu prea cred...
" Fara tine sunt gol..."
Eu fara tine nu sunt.
Sa astept iar?!

duminică, 15 ianuarie 2012

She's amazing !

Si-a golit capul , a tras jaluzelele mintii sale bolnave si a deschis ferestrele , tot aerul rece de afara i-a usucat trecutul si a reusit sa-si infloreasca sufletul ,sa reaprinda fitilul , si sa aduca lumina in bezna din ea.
A , a fost doar un fluture pe care l-a lasat sa zboare . A aruncat ce era de aruncat , a stres straturile de praf de pe inima ei si a batut in cuie tot ce a trait mai urat. 
Acum este un om liber , un om care nu stie nimic dar care vrea sa afle.
Are nevoie de N, are nevoie de incredere , el este prezentul si viitorul ei si suna bine. Nu se prea pricepe la cuvinte , ii este teama sa nu greseasca , dar acum isi aude vocea spunand lucruri frumoase si totusi parca nu ii vine sa creada ce traieste si ce simte. Mereu a fost ranita de oameni si mereu a fost ranita pentru ca a simtit. 
Acum e oridine in trecutul ei N , poti sa te muti acum , a facut ordine , nu putea sa te primeasca in trecutul ala mizerabil. Nu trebuie sa vi cu vin sau cu filme , vino' cu ce simti. 
Acum stiu si eu , ca e fericita pe deplin. 

luni, 9 ianuarie 2012

Nu stiu sa te urmez

Doare. Nu-ti imaginezi de ce , cum si in ce masura. Nici eu nu stiu de ce trebuie sa le simt pe toate si mai ales astea nasoale . Era dragut macar de data asta sa ma doara in cur de probleme si griji , indoieli si rupturi. Vreau sa fiu in locul tau o zi , una singura , sa vad cum e. Imi imaginez ca foarte bine din moment ce nu te agiti deloc. Acum mi-ai spune din senin ca eu sunt de vina si ca ma consum aiurea. Daca eu nu as mai face asta , ce s-ar alege de noi? Unul trebuie sa traga , unul trebuie sa fie tras. Vreau sa-mi faci o bucurie si intr-o zi macar sa te prefaci ca iti pasa.
Care e locul meu aici ? Care-i rostul? Sa stau langa tine cand iti e greu si sa ma alungi cand gasesti ceva mai bun? Aparent ceva mai bun , esti constient. Ma ranesti si nici macar nu vezi asta . Imi e greu sa-ti spun ce simt in ultima vreme. Se da o lupta in mine , in care o tabara vrea sa raman si alta vrea sa plec cat mai departe .

duminică, 8 ianuarie 2012

Totul e posibil

Cand mai vrei sa intelegi pe cineva rezuma-te la " nu-mi trebuie"!. In veci nu o sa pricepi de ce oamenii reactioneaza urat , de ce pentru ei o cearta devine tragedie , de ce lupta si trag cu dintii doar sa arate care e mai bun si care a avut ultimul cuvant.

joi, 5 ianuarie 2012

Let me go..

Uite cum facem , eu raman in continuare cu fata in ecran si berea pe birou iar tu...treaba ta ce faci, nu-mi spune mie cum e viata , unde gresesc si unde sa ma indrept. Tu esti un cretin si un mincinos. Asa faci mereu cu toti ...te porti de parca totul se invarte in jurul tau.
Te porti ca un om mort , un om care merge pe strada si nu se uita pe unde merge , nu vorbeste cu nimeni . Stai inchis in carapacea ta si vrei ca cineva sa te descopere . Dar eu te-am descoperit din primul moment asa cum nimeni nu te-a descoperit vreodata. De ce nu vrei sa intelegi ca daca nu vrei sa vezi lumea poti inchide ochii? Esti liber sa faci ce vrei si ce simti. Erai persoana de care aveam nevoie cel mai mult pe lumea asta , omul in care mi-am pus increderea si totusi de ce toate astea?

M?

M, iti mai amintesti de ea? Iti e frica sa vorbesti? Cred si eu ca iti e frica , iti e mila de tine azi , acum , iti e mila de tot ce ai trait . Dar las'o asa...toti stiu cat de tare esti tu si cat poti. Nu e nevoie sa plangi . Toti vor crede ca e doar un teatru ieftin.Ca e un joc de al tau in care vrei sa demonstrezi ca ai o inima mica si bandajata. Dar cat o mai bandajezi? De cate ori o sa mai incerci sa o vindeci? ...nu merge asa, deloc. Iar o sa-ti pui o masca , una din alea inchise in dulapul ala vechi pe care credeai ca nu o sa-l mai deschizi in veci. O sa zambesti si o sa-ti lasi trecutul sa-ti bantuie prezentul si tot asa. Asta e fluxul tehnologic al vietii tale si tu nu vrei sa-l accepti. Intelege ca treburile nu vor merge niciodata in favoarea ta, sau vor merge pentru o perioada scurta de timp. Se pare ca nu meriti sau nu esti facuta pentru asta. Ridica capul din pamant , sterge lacrimile alea si lupta. Pentru cine plangi acum? Spune tare , tare cat te tin plamanii! Te-ai saturat, stiu....si eu m-am saturat sa fiu prin gandurile tale zi si noapte , sa te ascult , sa te respir si sa vad lumea prin ochii tai. Daca ei te-ar cunoaste ca mine ar intelege perfect cum stau lucrurile. Esti un copil minunat....si acum sa ma ierti pentru ca te-am facut copil . Intelege ca pentru mine ramai aceiasi fetita stirba , cu doua codite niciodata egale, cu mainile indesate in buzunarele sarafanului in carouri , cu bocanceii muradari dar intodeauna cu sireturile legate perfect, copilul meu istet care nu se juca cu papusile , nu intelegea de ce nu exista un dialog , de ce nu scot un sunet cat de mic. Era o pierdere de timp si tu ai inteles asta. Inca nu ma pot obisnuii cu tine mare , cu o domnisoara asa frumusica si gratioasa. Dar pe interiorul tau te stiu atat de bine..bucata cu bucata si aproape ca imi vine sa urlu cand stiu ce simti acum. Cand pe tine te doare , si pe mine ma doare si crede-ma ca replica asta doar eu am voie sa o spun. Stiu ca ai auzit'o de la mai multi baieti si mai stiu ca nu ai crezut in ea. Eu sunt singurul care rade si plange cu tine, care iti stie visele , planurile si cat de speciala esti fara sa aibe vreun interes. Intelege ca nu totul e ce pare , ca atunci cand iti e prea bine trebuie sa cazi si sa te doara. O sa ai atat de multe experiente de genul si o sa ai sufletul nu facut in bucati cum il acum , o sa fie FRANJURI. Scrie aici, descarca-ma si pe mine. Ma simt ca un balon spart din care nu a iesit tot aerul. Vreau sa ma faci sa ma simt ca un suflet normal. Stiu ....e imposibil...dar nu balon . le urasc.

marți, 3 ianuarie 2012

Urlet fara sunet

A venit vremea cand trebuie sa-ti stergi lacrimile si sa strangi din dinti pana iti trozneste maxilarul. A venit vremea cand faci schimb de buze , de saliva si de mangaieri cu necunoscuti pe care i-ai vazut in colt de ziare sau pur si simplu persoane care le cunosteai de ani buni si nu iti imaginai cu ti-ar sta de mana cu ele pe strada.  Nu mai joci sotronul , picioarele tale sunt prea lungi , talpile prea mari sa mai intre intr-o casuta desenata cu creta pe asfalt. Cat de penibil ar parea sa mai vezi un adult sarind sotronul , dar totusi mai vreau sa fac asta. A venit vremea cand daca razi prea mult te judeca , daca plangi te arata cu degetul. A venit vremea cand trebuie sa fi serios si sa nu te mai uiti la desene. Citeste si tu o carte , lasa joaca , nu te mai uita la cer sperand ca o sa vezi forme ciudate , elefantei si alte lucruri pe care le vad doar copiii. Intelege ca esti in ceata , ca trebuie sa faci primii pasi si de data asta fara sa te mai tina cineva de maini . Nimeni nu-ti mai spune " ai grija cum treci strada",  " vezi cand pleci ai grija nu te baga in seama cu tiganii" , " sa mananci azi" , " ti-ai luat pastilele?" , " vezi sa nu stai in curent" , " nu te pupa cu nimeni , esti mult prea mica" , " vezi sa nu te violeze cineva" , " nu manca niciodata de la mc" , " vezi sa nu stai mult" , " imi dai beep cand ajungi".
Da tata , da mama ...am facut tot ce mi-ati spus.
Acum pot sa plec , pot sa merg singura , sa mestec singura , sa respir singura si sa iubesc singura?
Pot sa iubesc si sa urasc pe cine vreau?
Pot sa vorbesc urat?
Pot sa aleg ce e bine si ce nu?
Pot sa cant cand am eu chef fara sa deranjez pe nimeni , pot sa fac dus la doua noaptea?
Pot sa umblu prin casa in sutien si in chiloti?
Pot sa ma imbat ?
Pot sa nu ma trezesc azi?
Imi bag pula , eu am plecat. Va iubesc.