miercuri, 29 februarie 2012

Variante

Ma tot leg de oameni crezand ca ei ma duc pe un drum sigur si mai bun. Eu vin ma leg , ei vin si dezleaga. Fac asta pentru ca vor sa respire , vor sa-si bage mainile in buzunare si sa nu tina pe cineva de mana fie cald sau frig. Eu imi doresc sa mai ating maini chiar si pe ninsoare. Nu imi e frica nici de ploi , nici de furtuni , nici de ger. Mama mereu imi zicea ca in doi treaba e mai usoara , ca doar impreuna putem termina un lucru inceput.Ce nu stie mama e ca oamenii vor sa fie singuri , sa-si roada unghiile de la atatea griji , sa loveasca , sa urle , sa injure , sa raneasca iar apoi sa-si ceara scuze. Cand eram mica iubeam oamenii , imi placea la nebunie orice persoana cunoscuta sau mai putin cunoscuta. Nu prea vorbeam cu ei , doar ii analizam cu atentie si in capul mei ii imparteam in mai multe categorii. Oameni amabili , oameni fiorosi , oameni urati si frumosi.
Acum nu ii mai iubesc , dar am invatat sa-i pastrez doar pe cei importanti . Restu pot ramane straini , pot pleca iar eu ii voi uita repede. Dupa fiecare despartire e bine sa uiti oamenii...asa eviti sentimentul de mila sau vinovatie. Daca tu ii vei cauta si eu nu vor rapunde , o sa-ti para rau. Daca nu ii vei cauta , o sa-ti bantuie prin cap " puteam totusi sa fac ceva" . Daca ei te cauta si tu nu rapunzi o sa-ti zici ca ai gresit. Daca ei te cauta , tu raspunzi...te umpli de trecut si de toate clipele nasoale . Daca tu ii cauti ei o sa raspunda din obligatie si tot o sa regreti. Eu merg pe ideea ca persoanele din trecut trebuie sa faca parte din el. Prezentul trebuie trait si planificat . Incet , incet , incep sa scap de toate umbrele care ma sufoca si care imi dau batai de cap.

joi, 23 februarie 2012

Mi-e mila doar

Uite cum au trecut anii si am ajuns la final. Nu-mi plac despartirile dar de data asta imi plac la nebunie.
Suntem un grup de lupi moralisti , niste neica nimeni care se cred superiori. Lasitatea iese la suprafata mereu, invidia voastra nu are limite , nu are oprire. Aceiasi tabla jegoasa pe care nu o sterge nimeni, acelasi burete imbibat de galagia si zgomotul de zi cu zi. Profesorii cu salariul mic care vin si pleaca , certuri si coate in stomac. Rasete acoperite de intrebari ironice si raspunsuri cu subinteles. Sosoteli la in spatele clasei si barfe la soba. Va credeti duri?! Va credeti puternici ?! Va credeti la moda?! Va credeti centrul si buricul pamantului?! Va credeti cool ?!...
Sunteti niste japite , oameni nascuti , crescuti , hraniti cu vorbe mincinoase si tradari la colt de strada . Oameni care nu au cunoscut respectul si diplomatia. In afara de pantaloni pe crac , sutiene nu burete , freze ciopartite , muzica de doi bani si celulare bengoase nu stiti nimic. Imi pare rau ca nu vedeti realitatea. Copii batuti , cersetori , oameni fara locuinte si persoane care se tarasc cu greu prin viata. Voi va ganditi doar cum sa scormoniti cacatu' sa miroase mai tare si mai tare. Parsivi si fara scrupule cum ati ajuns... sper sa mai aveti o bruma de educatie.

Cacat

Nu am nevoie de voi.
Am nevoie de oameni care sa ma sprijine.
Nu am nevoie de voi , prieteni falsi.
Vreau sa se termine generala curului , oricum ma plictisesc al naibii de rau , vreau sa cunosc alti oameni , unii mai buni. Nu va mai suport si gata . Sila e cuvantul care descrie perfect situatia.
Nu ne mai cacam de atatea dive si figuri. Ma amuz doar.
Ai uitat cum erai la inceput? Oricum unii au uitat de unde si tot unii plageaza tot ce prind.
Se pare ca nu esti multumita de tine draga mea. De propria viata ai auzit?!
Oricum prieteni nu aveai si nici nu o sa ai prea curand. Roata se intoarce oricat de patrata e ea in general.
Despre tine insa nici nu stiu ce sa mai spun. Prietene? sigur joi...
Imi pare rau ca nu ma pot adapta si nu ma por ridica la alte standarde. Vezi tu , una ca mine e greu de schimbat , ma doare capul de la atata iubire. Sa ai parte de ce e mai bun si sper sa ai luxul de faima de care tot imi spui.
Probleme daca nu am chef de voi?!
Ma declar fara prieteni si nu-mi pasa. Ceau !

duminică, 19 februarie 2012

:)

Nimeni nu merita adevarul , trebuie sa ii minti frumos pe toti si sa iti vezi de treaba ta.

sâmbătă, 18 februarie 2012

....Tu sa-mi spui...

Imi promisesem ca daca mai apare cineva in viata mea o sa-i spun sa plece , o sa-l mint ca nu sunt buna de nimic , ca am probleme nerezolvate si ca trecutul adoarme in fiecare seara la usa mea. Cum puteam sa-ti spun tocmai tie treaba asta?

vineri, 17 februarie 2012

Strange love

M-am blocat. Am impresia uneori ca m-am vindecat , ca m-am impacat cu ideea ca am castigat. Gata , te am. Toti imi spun ca am devenit zambitoare , ca sunt fericita langa tine , ca m-am schimbat . In ce fel m-am schimbat nici eu nu stiu.
Ori imi pasa prea mult ,ori nu-mi pasa. Si ma lupt cu interiorul meu si vreau sa-ti demonstrez ca sunt un om special si ca in sfarsit sunt capabila sentimental. In zadar , personalitatea mea si caracterul asta rece nu-mi dau voie sa ma manifest , sa-ti arat cine sunt.
B , avea dreptate , am obiceiul de a ranii persoanele din jurul meu . Imi place sa ma razbun , imi place sa vad umilinta pe fetele lor , imi place sa-i fac sa-si regrete fiecare respiratie.
Nu sunt genul de persoana care dispera si da cu palmele. Tac , si fac sa te doara. Ce am simtit eu , tu trebuie sa simti de zece ori mai tare.
Nu am rabdare , nu pot sa mai astept ca oamenii de langa mine sa se schimbe. Vreau sa fie bine acum , sa te tin in brate si sa simt cu totul devine mai usor. Tu esti partea buna din mine si daca te pierd...o sa ma transform intr-un frigider , refuz sa cred ca ce e acum nu e real. E cat se poate de real pentru ca simt prin vene, prin tot corpul , prin tine.
Stai aici si promit ca o sa devin un cuptor cu microunde.

joi, 16 februarie 2012

...

- Ce simti?
- Simt ca ...nu pot sa simt!
- Nu exista niste reguli pe care trebuie sa le urmezi. Nu ai cum zice ca nu esti buna la asa ceva pentru ca nu ai repere. Fiecare iubeste in felul lui. Ai o relatie frumoasa alaturi de un om asa cum ne doream noi acum mult timp. Totul e relativ , ne complicam singuri viata.
- Stii ca ma implic si ca iubesc sa iubesc oamenii din jurul meu. Dar dupa cine are de suferit?
- Fa ce-ti zice inima !
- De prea multe ori in viata mea am ales sa sufer eu pentru altii si nu mai vreau.
- O sa realizeze daca tine la tine si o sa faca ceva , crede-ma !
-Toti realizeaza asta abia dupa ce persoana respectiva si-a luat catrafusele si s-a carat....

Amestec

De ce ai vrea sa mai lupti pentru nimic? Gata , s-a terminat. A plecat , ai ramas si tot ce trebuie sa faci e sa pleci si tu acum. Te rog sa te ridici. Sterge orice fel de lacrima , nasul plin de muci , trage niste aer in piept si hai fuguta. Nu e nici prima , nici ultima persoana care pleaca asa, care te lasa , nu lupta , care alege " asta e" in loc de " hai sa vedem ce putem face" ...tu intelege ca nimeni pe pamantul asta nu va intelege . Cand o sa tipi de furie , cand o sa te doara , nimeni dar absolut nimeni nu o sa fie acolo. De ce ar vrea cineva sa imparta cu tine durerea? Toti sunt acolo cand e bine , cand ai , cand sunt sus pe mese si canta morti de beti. O sa mai primesti si suturi in cur si palme , pumni de toate. Nimic nu e ceea ce pare . Trandafiri aia?  Impulsuri draguto. Asta a fost cu ei. Stiu ca tu le-ai taiat cozile si ca acum sunt sus pe dulap . O sa-ti mai amintesti de ei cand o sa fie nevoie sa stergi praful . Stiu ca iti vine sa-i arunci cu toate celelalte dar asteapta. Macar ei te mai fac sa mai speri ca nu a fost totul un joc. Ce prostie... , normal ca a fost doar o copilarie amestecata cu despratiri si impacari. O simpla cutie de carton in care nu a mai fost loc de doi. Oamenii nu pot respira in spatii inchise. E adevarat ca acolo s-a " consumat" iubirea voastra si ca era frumos sa puteti trai acolo pe vecie . Dar realitatea? Cu ea ce facem azi? Deschide ochii , ciuleste urechiile , trage umerii si asculta! Nimeni vreodata nu o sa te iubeasca pe tine ca suflet  si cand zic suflet ma refer la lumina aia in sine , fara piele , oase , fara haine si farduri , fara vorbe si fapte. Oricat ai vrea sa faci sa fie bine , sa-ti doresti fericirea sau macar intelegerea , nimeni nu o sa te iubeasca asa cum o faci tu. De ce? Nimeni nu e dispus sa iubeasca o alta persoana mai presus de toate. Toti se iubesc pe ei pentru ca asa au auzit de la altii ca e bine. Tu continua sa traiesti prin iubirea data de lucrurile marunte...doar asta ne face mai buni.

duminică, 12 februarie 2012

They make it look so easy , connecting with another human being . It's like they don't know it's the hardest thing in the world.

Vise?

O chitara si un fum de tigara ti-au imprastiat toate visele . Te hraneai cu sperante si iluzii. Uneori uitai sa mananci , erai coplesit de dragostea si puritatea ei. Aveai degetele tocite din cauza corzilor , ce le atingeai pana in zori. Sunetul iesea din lemnul slefuit , se pierdea in aer si lasa in urma praf de amiaza insorita. Nu putea sa adoarma , fara sa te simta langa inima ei. Respirati , va hraneati cu iubire si ii molipseati pe toti in jurul vostru. Era blanda , firava si te iubea pentru ceea ca erai tu ca persoana. Mi-as dori sa fiu o ploaie calda de vara , sa ma scurg pe toate cuplurile de indragostiti , sa pot spala tot pamantul , sa ma transform intr-o picatura de apa iar apoi sa ma rostogolesc usor pe obrazul tau , sa ma preling incet pana la varful degetelor tale . Pana cand te voi gasi pe tine si linistea mea interioara, voi fi un trecator prin viata , iar corpul imi va fi alimentat cu sunete negre de chitara.