sâmbătă, 17 noiembrie 2012

E bine sa ma indragostesc de tine?

Sunt buze de dama pe cesti albe de cafea, in cafenele , in buricul Bistritei , sunt domni inalti cu serviete negre din piele si pantofi dati la crema. Sunt babute in bastoane vechi cat ele , copilasi imbracati in roz si albastru, fetite si baieti. Mamici isterice care vorbesc la telefon , tatici cu beri la bord si cu ochi tulburi .Culpluri de tot feulul ...de tigani pusi pe futai ,de pipite cu buricul pe afara si pusti frezati . Noi nu facem parte din filmul lor...suntem ciudati . Ne-am oprit aici in mijlocul drumului sa ma inveti sa dansez. Te calc din doua-n doua minute si tu razi. Eu vreau sa o lasam balta , deja toata lumea se uita la noi de parca cine stie ce am face. Tu imi cuprinzi fata in palmele tale mari cu degete lungi si imi spui " Nu-mi pasa pitic!"...atunci imi bate inima de doua ori mai repede si sar sa te imbratisez. Ce ai facut cu partea morocanoasa din mine? Ai schimbat totul atat de rapid si ma simt alta. Iti sclipesc ochii si clipesti des , ma saruti si ramanem cateva secunde sa ne privim aproape . Iti vad fiecare alunita , fiecare gropita si imi placi, imi placi al naibii de tare . Continuam sa dansam ...tu perfect , eu cu mici pasi pe langa sau pe piciorul tau.
Brunetule , ce ai facut cu mine?
" In gama varstei cand dam amorul, tu esti minora , eu majorul..."

Pic pic pic

"Iubeste-ma pe mine si doar pe mine. Iubeste-ma cu sanii uzi si calzi , cu tricoul tau larg care-ti vine aproape de genunchi . Iubeste-ma cat sunt langa tine si nu plec spre alte lumi , iubeste-ma aici pe balcon , la geam , pe pat. Tine-ma strans in brate si nu-mi da drumul niciodata , iubeste-ma pe mine , copilul tau cu ochii albastri " .

Tu ce simti?

-Ti-au disparut sentimentele pentru mine?
-Sincer acum , chiar nu sunt jucaria nimanui . Atunci cand ne vedem " Vai ce ne mai pupam si ce dragut ne comportam". Nu avem 20 de ani sa fim friends with benefits. Daca nu esti capabil de o relatie ( nu zice nimeni serioasa) atunci hai sa incercam sa ne pastram prietenia.

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Geaca de piele

Ieri eram praf, ma trezisem cu un chef sa mai dorm doua ore. Pana la urma am lenevit pana la10:00 si m-am dus la baie...la baie ce sa vezi? Apa oprita. O nu , trebuia sa ma spal pe cap firar , si asa a inceput ziua mea nasoala care nu mai avea nici o sansa sa devina macar acceptabila.
Cred ca era deja 19:00 si ma intorceam obosita acasa. Mergeam ca o rata , cu hainele sac pe mine, cu parul ala prost care nu statea in coc si ma gandeam la un anume X. Trebuia sa traversez si ma tot holbam la un nene care parea a fi unchiu. Nu , era el si brusc aud o voce prietenoasa " Nu te mai uita asa ca te calca masina...", haha. M-am intors si era un alt X pe care prefer sa-l numesc Z de data asta . Am vorbit una alta si m-am simtit foarte bine cu el. El se grabea dar totusi am ramai uimita ca cineva s-a intors din drum si mi-a recunoscut spatele . Pai uite asa mi-a schimbat ziua acest Z . Eram toata un zambet. Nu prea ma agit, pentru ca stiu ca X , Y si Z fac parte din aceeasi oala ca si restul literelor.
Deci , cand te mai vad?

I miss you so much

Zici ca ne-am cunoscut pe intuneric. Parca eram legati la ochi si ne atingeam in joaca. Nu ma stiai , nu te stiam. Eram doi disperati care isi cautau jumatatea si s-au grabit. Vroiam sa nu alergam , vroiam sa mergem normal dar asa a fost sa fie . Nici macar n-am apucat sa-ti spun ca nu sunt geloasa si asta ma enerveaza la culme. Nu din gelozie ma comport asa, din frica de a nu mai pierde oameni. Si in final tot ii pierd pentru ca nu  stiu sa mai fiu fericita.
Ma dau de tine doar prin vise si nu e acelasi lucru ca atunci cand ti-am vazut ochii pentru prima oara. Habar n-ai cat de frumos puteai sa fi in dupa amiaza aia cand ne-am intalnit in parc. Iti straluceau ochii, zambeai si radiai . Aveam impresia ca ma ridic de pe sol uitandu-ma la tine.

joi, 8 noiembrie 2012

L...from Love.

Nici nu stiu cum mai e sa te am langa mine. Desi imi imaginez destul de des ca te curpind in brate si iti soptesc la ureche tot felul de prostioare . ( Dobitocule , uratule , grasule ...) . Tu sa-ti lipesti buzele carnoase si dulci de gatul meu si eu sa inchid ochii de placere. Sa ma strangi in brate tare , tare , cum o faceai acum cateva zile si eu sa-ti simt inima batand cu putere . Imi e dor de mirosul tau si de ochii tai verzi si fragili.
As sta langa tine , la pieptul tau o vesnicie si inca putin. Nu as mai vrea sa plec , as putea sa tac ore , zile la rand...doar sa te stiu aproape. Imi e dor de numele tau ciudat, imi e dor de zilele cu noi cand stateam in pat si povesteam ore in sir despre chestii neimportante. De buzele tale care ma duceau intr-o alta lume , de respiratia ta calda pe obrazul meu rece , mainile noastre care tanjeau dupa mangaieri si atingeri , diminetile care incepeau in liniste , pe varfuri , cu soare in ochi si cu 'Buna dimineata Graso' ,de serile care se sfarseau cu 'Somn usor si sa ma visezi' . Imi e dor de mine cum eram si mai ales de tine din trecut. Tocmai de asta sentimentele mele se bat cap in cap pentru ca imi e dor de persoana blanda si buna pe care am cunoscut-o si nu de tine cel orgolios , rau si gol de acum.

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

My kind of love

Singuratatea a devenit o obisnuinta pentru tine , cu toate astea nu esti niciodata singura. Ai in jurul tau oameni pe care ii iubesti si care te iubesc, oameni pe care nu-i cunosti dar iti zambesc si vecini care inca mai tin usa de la lift si te intreaba la ce etaj urci. Viata ta nu e lipsita de prezenta lor. Toti au slujbe, familii de intretinut si suflete care inca pastreaza legatura cu inimile.
Vezi ca nu esti singura? Iti spun asta din proprie experienta . Te simti singura pentru ca te gandesti non stop la cum era "daca" si " parca ce bine..." dar asta nu are vreun fel de legatura cu prezentul. N-am inteles niciodata de ce noi oamenii preferam sa stam pe loc asteptand ca persoana iubita sa se intoarca si sa ne demonstram noua " Aha , stiam ca o sa vina , eu am contat mereu " . Si nu-i asa , nu e ca in filmele care ne-au marcat copilaria. Se pare ca ne dorim undeva in adancuri sa se intample , tanjim dupa scenarii siropoase , cu cereri si scuze , cu " Doar pe tine te vreau" si bla bla bla'uri care mai de care. Mai stiu ca nu e nici usor sa pierzi o persoana care candva era prezenta in viata ta cum sunt dusurile de zi cu zi, iar apoi sa nu o mai vezi nici macar intamplator pe strada. Te trezesti de dimineata si constati ca mesajul cu " Buna dimineata soare" lipseste si ca melodiile din playlist care te faceau sa topai prin camera , acum s-au schimbat cu cele mai nasoale si de bocit.
Asta-i viata , sa avem , sa se piarda ca prin minune tot si dupa sa o luam de la capat zambind chiar daca pe interior suntem facuti tandari.
Pe tine nu te afecteaza atat de tare plecarea lui , absenta , ci faptul ca te-a calcat in picioare , ca ai fost asa lasa si ca ai oferit chiar si atunci cand nu era cazul.
Asta n-as lua-o asa de tragic. Sa fim seriosi , ti-ai demonstrat tie ce fel de om esti privind cum se umileste singur. " Umilinte" de genul mi-am luat si eu si tu si el si noi toti. Ce e intr-adevar frumos si de savurat e ca nu a stiut sa-si foloseasca armele , le-a pus jos si a tacut. Toti tac cand stiu ca ai dreptate. Adevarul doare si inca cum.
Pastreaza in sufletul tau momente , imagini , mesaje , zambete si oameni care chiar merita. Restul relelor , cuvintelor urate spuse la sfarsit , scuzelor si a clipelor in care n-ai mai primit nimic la schimb, ingroapa-le adanc in uitare.
Traieste dupa cum crezi tu ca e mai bine nu dupa cum vor altii , iubeste cum ai ocazia , indragosteste-te zilnic daca asta simti. Gusta din toate si nu lasa ura sa intre in viata ta. Nu-i un capat de tara , e un moment mai dificil .
Iubirea e cel mai frumos lucru din lume , asta e scopul nostru aici , menirea noastra. Sa oferim si sa primim. Persoanele nepotrivite au avut mereu un impact asupra noastra si din cauza lor credem ca gata , s-a incheiat aici. Nu , trebuie sa vrei , apoi ai !

joi, 1 noiembrie 2012

Cunosti sentimentul?


Creste-ma mare

- Greu? Greu ne este tuturor, i-am spus detasata incercand sa evit raspunsul.
-Uneori...
-Uneori , simt ca trebuie sa cedez , sa iau o pauza. I-am raspuns repede intrerupandu-l din prelegerea lui obisnuita.
-Si...este normal ce faci?
-Normal?...Normal nu este nimic. Pentru mine normalul este ceea ce simt.
-Te-ai gandit vreodata ca ceea ce simti este fals?
Intrebarea lui m-a dat peste cap si mi-a facut ideeile sa se dea peste cap. Am incercat sa raspund repede , inteligent si i-am spus:
-De ce purtam aceasta conversatie?
-Pentru binele tuturor.
-E nefolositoare. Stiu cum ma simt si nu am sa ma mai schimb.
-Dar regreti. Mi-a spus-o cu privirea aplecata si ochii inchisi.
-Regret majoritatea lucrurilor pe care le-am facut in viata mea , de ce ar conta unul in plus sau in minus?
-Tu ai un suflet bun.
-Cum iti dai seama ca am un suflet bun? L-am intrebat curioasa si tematoare.
-Il simti. Mi-a spus ferm fara sa schiteze nici cea mai mica urma de reactie.
-M-ai vazut ...de atata timp poti sa imi vezi gandurile , faptele si consecintele. Crezi ca eu as vrea sa fie asa?
I-am gasit fata la fel de neutra dar un pic mai crispata.
-O sa vina, o sa vina si perioade mai fericite, roata mereu se invarte.
-Da , o sa vina dar raul e deja facut , nu merit nimic , nici macar dialogul asta cu tine.
-Ai crescut asa de mult , mi-a spus incercand sa imi zambeasca si sa ma atinga cu mana pe obraz.
-...da , dar prost. Am recunoscut incercand sa imi las lacrimile sa cada pe obraz.
-Nu se temea de dificultati , ceea ce o speria era obligatia de a alege alt drum. Sa aleaga un drum insemna sa abandoneze altele...
Mi-a soptit in timp ce se juca cu parul meu si imi stergea lacrimile de pe obraz.
-Te rog termina! I-am urlat inabusit si m-am indepartat de el.
-E timpul sa dormi . Ai nevoie.
Am dat din cap si l-am privit cum se indeparta repede de mine.
-Te iubesc! I-am urlat cu ultimele puteri si constienta de faptul ca niciodata nu i-am spus asta , pentru ca nu gaseam curaj sa o fac sau poate pentru ca nu o simteam.
S-a oprit din mers pentru cateva secunde si mi-a spus inapoi:
-Unele lucruri se pierd pentru todeauna.
M-am trezit din nou in camera mea la fel de goala ca si sufletul meu in acel moment , mi-am luat perna in brate si am inceput sa plang.
Nu ti-am spus dar imi era dor de tine. Imi e dor sa fi in viata mea...