vineri, 30 decembrie 2011

De ce M , de ce?

Sunt o cretina . Imi vine sa ma injur si sa tarasc cu mine prin toate locurile " noastre". Pun ghilimele si mor de ciuda ca nu le pot lasa deoparte . Si imi rod unghiile si am ajuns la carne, sangereaza. De ce M, de ce esti tu asa o mare idioata? De ce lasi tu sa intre in viata ta orice prost? De ce M nu spui si tu ce simti? De ce stai mereu ca o autista si daca te priveste esti lesinata si te aduni de pe podea? ...Pai vezi M mai cum e viata...Mai sti ce-ti spunea tata? ..." prostul nu e prost destul , pana nu e si fudul". De ce nu asculti tu toate sfaturile astea atat de utile? De ce faci cum te taie capul? Asa vrei sa ajungi ca ele?!
Nu , nu as vrea sa devin asa si nimeni nu ar vrea asta. Se ineaca toate in penibil si in prostie.
Hai sa le lasam sa se inece...

miercuri, 28 decembrie 2011

Cu titlu

Nu stiu de ce dar am constat ca am o viata monotona. Fac toate lucrurile marunte si plictisitoare din casa. Afara ies rar , cand sunt in vacanta. Sunt prea comoda si sunt mandra de asta. Imi place sa merg cu trenul si sa scot capul pe geam. Vezi toate lucrurile atat de rapid. Peisajele care trec prin fata ochiilor intr-o clipa , inchizi ochii si incerci sa construiesti ce ai vazut. Nu am nevoie de sfaturi de viata. Ma plictisesc citatele de genul.
Reflecta adevarul dar nu si realitatea asa cum e ea. Treci prin viata cum vrei tu , faci ce simti , gresesti , lupti , cazi si stai putin , realizezi , te stergi in coate si hopa sus. Nimeni nu te ajuta , nu vin sa te ridice , eventual iti spun lucruri dragute. " De incurajare" ....dar n-am nevoie, serios. Eu decid ce si cum. Sunt constienta ca momentan sunt intr-o pauza in care levenesc ca un gandac de bucatarie . O sa ma schimb . " Nici tu nu crezi Miriam" . Stau si observ pe toti chiar daca nu va spun. Stiu cum sunteti , stiu tot. Imi place sa analizez tot ce prind, de la oameni , haine , obiecte , cladiri. Eu sunt cum vreau sa fiu si uneori o mai dau in bara. Imi place atat de mult sa fiu eu. Imi place atat de mult viata mea. 

luni, 26 decembrie 2011

Absolut

E bine sa ai momente frumoase in viata , sa simti ca ai trait cu un scop , ca te-ai bucurat alaturi de persoane mai mult sau mai putin dragi. Nu stiu...am o mare problema cu privitul in gol si cu lacrimile care se sparg fortat pe fata. Sunt un om obisnuit care alearga dupa fericire , care pierde sirul zilelor fara sa mai inteleaga nimic. M-am trezit la varsta asta , in incaperea asta cu pereti albi , cu picioarele incrucisate si cu o mentalitate de copil tembel care nu-si gaseste rostul printre voi , oamenii.
Mi-am epuizat toate ideeile , absolut tot. Nu stiu ce sa mai cred. Incep sa urasc cu tot sufletul , cu toata inima.

Nu ma voi opri pana cand voi termina

Chiar nu mai stiu ce sa scriu , nu mai am despre ce sa scriu , nu mai am in viata mea pe cineva pe care sa-l descriu , mai bine zis , nu iubesc. Sunt fericita ,de fapt dar chiar nu stiu cum sa descriu sentimentul .
Mi-as dori sa-mi dea cineva o definitie pentru iubire pentru ca nu cred ca ar exista. Pentru fericire am practica nici nu am nevoie de definitie . Unii oamenii ma vad trista dar eu sunt fericita , in felul meu. Sunt fericita cand ascult Placebo spre exemplu , sunt fericita cand dorm si nu ma suna nimeni sa ma trezeasca .
Momente sunt multe cand vreau sa dau un telefon si brusc nu mai e ca inainte , toti erau ocupati dar acum am o persoana care se opreste la durerea mea , o respect foarte mult. Efectiv sunt in curul gol fara ea. Cand am o problema este imposibil sa nu fie pe celalat capat de fir al telefonul , sau in 10 minute este in fata casei mele ingrijorata si intrebandu-ma " Care-i baiul?" . Ei bine pana acum nu am gasit o persoana careia sa-i pese pe bune de mine si nici nu speram sa gasesc si ea mi-a aratat ca-i pasa de mine , e alaturi la mine si la bine dar si la rau. E o parte din mine si chiar nu stiu ce m-as face fara ea. Fara sa-i vorbesc isi da seama daca ceva e in neregula cu mine sau daca ceva nu-mi convine , ea este Sorina mea si nu am sa-i dau drumul niciodata.
Am pierdut persoane dragi , le-am lasat sa plece din viata mea fara sa ridic un deget , doar plangeam si speram sa merg mai departe , acum lucrurile s-au schimbat , lupt pentru ea si nu as lasa nimic sa ne desparta.

duminică, 25 decembrie 2011

Cacat de Craciun

Cat de mult urasc decembrie , cea mai de cacat parte a anului. Toti imi ureaza Craciun fericit , " fie ca spiritul Craciunul sa-ti intre in cur , in plamani " , in fine ideea este ca tot timpul am urat Craciunul si sarbatorile de iarna ,chiar si revelionul ma irita, nu imi provoaca decat o stare garva de basini toata chestia asta.
Oamenii sunt stresati , sa manance bine , sa bea bine , ca doar e Craciunul , cacat de Craciun , si chiar nu imi dau seama de ce scriu numele cu litere mari , probabil sa imi sara in ochii mai bine ca totusi e Craciunul.
Cacaturi....mi-as dori totusi sa vada oamenii cat de ipocriti sunt , ajuta saracii , si apoi pot sa moara de foame ca nimeni nu ii mai ajuta, se urasc intre ei , rivalitatea ii omora si de Craciun se imbratiseaza si se saruta. Atat de ipocrit ma?! Si oricum Grasu' ala nici nu exista , este doar un cacat inventat ca oamenii sa cumpere tampenii si ca, comercializanti sa aiba profit. Cat pute de rau treaba asta si totusi nimeni nu observa , le-a intrat in cur spiritul Craciunului.
Nu-i bai , o sa ma distrez in ianuarie cand o sa vad ca pe saracii nu ii mai ajuta nimeni , ca doar a trecut Cracinul si oamenii nu mai fac fapte bune si incepe din nou ura si rivalitatea. Nu-i asa ca e dragut?
Eu cred ca da.
Pana mea , sunteti toti o apa si un pamant.


miercuri, 21 decembrie 2011

Viata mea? o camara cu muraturi.

Sunt clipele mele de liniste in care imi place sa nu ma mai gandesc la nimic. Imi golesc sufletul , sterg praful si apoi redecorez . Imi spal creierul , demontez toate gandurile si le dau foc. Imi curat inima , o arunc in mare , o lasa sa pluteasca si sa simta sarea , o streg si o pun la locul ei . Nu pot sa mai inteleg.

Tu ce crezi?

Incep            lunile           de            cosmar , saptamanile ,          care         pentru          restul          sunt normale....luni , marti , miercuri , joi , vineri , sambata , duminica . Adorm greu, ma foiesc , visez , te visez , ma trezesc cu cearceafurile rascolite si cu pielea uda. Stau si caut semne cat de mici de la tine , prin arhiva , in cutia cu amintiri , caiete , bilete si prin memorie. Nimic , doar cateva poze imprastiate intr-un folder. Nu mai vreau asta , vreau o schimbare , vreau sa nu mai stiu ce zi e azi.

marți, 20 decembrie 2011

Litere...

M-am plictisit sa joc acest rol atat de stupid.
P.S: Draga fericire , daca vei avea vreodata timp sa treci si prin sufletul meu. Sa lasi acolo macar guma de pe pantoful tau si tot ar fi bine.

joi, 15 decembrie 2011

Tipic

Nu e o chestie de moment , de data asta e pe termen lung. Nu-i nimic , am invatat sa ma lupt singura , sa stau dreapta , cand toti ma lovesc in piept. Sunt mandra de tot ce am facut pana acum , sunt multumita de toate planurile si nu regret nimic. Asa gandesc eu , si de multe ori am vrut s-ati dau si tie din puterea mea , din taria de a trece peste toate. Pur si simplu imi lungesc povara si am jurat cu mult timp in urma ca o sa schimb ceva si uite ca nu am facut-o. Mereu e usor de spus pe moment si greu de pus in practica. M-am aratat eu cu bune si  cu rele pe parcurs , am vrut sa fie bine , sa inteleg ce se intampla cu mine. Eram in perioada de glorie cand urcam treapta dupa treapta dar cum fericirea nu dureaza decat 3 zile am coborat toate treptele si am ajuns pe pamant. Aici sunt de multa vreme si m-am obisnuit. Eu sunt multumita de mine , stiu ca tot ce am facut n-am sa regret in timp. Spre deosebire de tine , eu am gandit problema din toate unghiurile si am pus pe hartie si partile bune si partile rele. Asta sunt , o tipicara nebuna care iubeste perfectiunea.

miercuri, 14 decembrie 2011

Numarul e acelasi

Si tata imi tot repeta .." O sa vezi ca in viata o sa te dezamageasca exact persoanele la care nu te astepti , o sa te doara putin dar o sa-ti treaca .Toate trec "
Eu nu vreau sa ascult replica asta , nu vreau sa ma limitez la niste cuvinte si sa fac ce fac ei, sa raman la varianta " asta este". De ce sa-mi placa sa traiesc dupa regulile altora si sa fac lucrurile gresit pentru ca voi la randul vostru ati gresit? Nici nu ma gandesc sa fac ca voi.

Daca sunt bine?

De ce nu as fi? Dar totul valseaza in jurul meu , sunt putin ametita si se pare ca nu ma opresc din scris.
Azi speram sa fie diferit , pentru o clipa chiar credeam ca m-am schimbat , ca nu mai sunt aceeasi nesuferita.
Dar , iarasi dau cu citatul meu celebru " Lupul isi schimba parul dar naravul ba" . Ei bine , pana si mamei i-am spus ca ma schimb . Dar sa ma schimb in 2 zile? Prea absurd.
In cazul in care va intrebati , la scoala e destul de cacat , dar se pare ca m-am obisnuit cu ideea , de fapt m-am obisnuit pana si cu gayul libidinos din fata blocului.
In fine . Ideea era ca trebuia sa ma schimb , dar chiar asa de repede? Peste noapte? Cred ca imi este imposibil.

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Muzica

Si nu stiu tie , dar mie mi-a dat tot ce-avea ,
Si s-ar parea ca nu pot trai fara ea.

Rain

Si cand e urat afara mai bem putin vin ,
Mai tragem un fum de fiecare ,
Ne mai uitam pe geam si vedem cum se misca crengile copaciilor ,
Cum trec oamenii cu umbrele ,
Cum se saruta nebunii aia doi in ploaie.
Asa e frumos cand ploua si noi stam in apartamentul asta inghesuit si vechi.
Imi place ca atunci cand ploua suntem si lenesi.
Eu stau pe canapea cu mana lasata lenes pe spatar ,
Si tu te asezi ghemuit, cu capul la mine in poala .
Esti asa copil cand ploua , esti asa frumos.
Fac niste ciocolata calda?
Hai da drumul la muzica.... te rog.

Roscata din tren cu gura de foc


vineri, 9 decembrie 2011

Deja realizez

Eu la un capat , tu la altul,
Fata in fata stam si mestecam guma.
Eu cu ochii plansi , tu cu zambetul pe buze si cu inima cat un purice , visezi.
Te-am invitat la aceasta masa goala sa stai sa ma privesti ,
Sa-mi vezi golurile imense din piept , cicatricile si toate palmele care m-au lovit peste fata.
Vezi de ce ti-am spus sa-mi dai timp din timpul tau?
De ce nu m-am aruncat cu capul inaintea ta?
De ce n-am vrut sa incep ceva cu tine?
Din fata blocului si pana in statie , din statie pana la banca unde ma asteptai ,
Alergam ca un copil nebun cu fericirea in palme ,
Si vroiam sa-ti vad doar luminita din capatul sufletului tau , sa-ti mangai incet fiecare fir de par ,
Sa-mi las mana in mana ta si tu sa o mangai incet.
Ieri aveam un nod in gat cat trei portocale , imi tremurau picioarele si ma fastaceam .
Ti-ai dat seama rapid si m-ai luat de mana.
Cand te mai vad?

Azi va iubesc rau!

Nu ma intereseaza cine ce zice de mine, nu-mi pasa de parerile mancatorilor de cacat. Doar tu sti cine esti si persoanele care te iubesc indiferent de ce faci , bun sau rau.
Mama , spre exemplu care ma iubeste chiar daca sunt nesuferita si uneori o resping , chiar daca trantesc usi si plang de nervi...dar ma iubeste.
Tata care indiferent de ce as face e mereu undeva acolo gata sa sara in ajutor ( un fel se superman doar al meu).
Soramea , care vorba aia imi asculta toate rahaturile si stiu ca daca sunt in cacat pana-n gat ea e acolo si imi intinde mana si ma scoate.
B care practic fara el sunt in curul gol , imi suporta toate toanele , urletele si injuraturile ( caci dupa ma calmez).
Sorina care daca am o problema si pur si simplu e o lupta intre vocile din capul meu si realitate , pun mana pe telefon si e imposibil sa nu fie pe celalalt capat " al firului".
Fara prieteni , fara persoanele importante , fara familie , fara protectie , iubirea sau caldura lor ne-am pierde , ne-am duce dracului cu totii. Tocmai d'aia ma cert si cu mine zilnic cand ma demoralizez ( si stiu ca nu e bine) dar o fac pentru ca asa e omul prost are momente si momente. Imi dau seama cat de cretina sunt si imi aduc aminte de toate persoanele astea care ma iubesc chiar daca sunt un copil prost. Asa ca restul porcariilor , discutii , certuri , gelozii si alte lucruri peste care dam fara sa vrem sunt NIMICURI.

joi, 8 decembrie 2011

M , C'est fini!

Nu-i asa ca iti e dor de tine Miriam? Recunoaste dracului ca te doare , ca nu mai poti , ca vrei altceva , ca vrei sa te vindeci! Recunoaste ca esti un ghiveci de flori pe care toata lumea uita sa-l ude. Esti o falsa si o ipocrita care nu stie sa-si exprime sentimentele , una care iubeste doar pentru ea si nu arata celorlalti . Nu vezi ca de fiecare data toti la final trag linie si spun ca esti rea , dificila si ca ai mintit? Dar eu stiu Miriam ca nu ai mintit cu nimic si daca urasti pe lumea asta ceva mai tare si mai tare...atunci e minciuna. Dar ce sa faci sa te creada si ei? Sa te comporti ca ELE? Sa spui un 'te iubesc' din prima luna? Sa nu te deschizi si sa spui lucruri dragute chiar daca nu le simti? Asta vrei Miriam sa ajungi? Una de-a lor care nu stie cum sa-si acopere defectele cu masti?
M-am saturat de tine si de ipocrizia ta. Nu te mai suport cand iti pui sufletul pe tava si dupa stai sa iti lingi ranile.
Nimanui nu-i pasa de inima ta , asta in cazul in care tu chiar ai una. La inceput e bine sa cunosti oameni , descoperi lucruri pe care nu le stiai , vezi cum e soare peste tot iar tie nu-ti mai pasa de nimeni si de nimic. Dar finalul? Ai uitat de final asa-i? Ala in care ramai singura cum ai fost mereu si te intrebi unde ai gresit. Evident , nimeni nu o sa-ti raspunda vreodata la toate intrebarile astea pentru ca nimeni nu are timp pentru tine. Incearca sa te schimbi dar nu vreau sa devi ca ELE. Vreau sa fiu mandra de tine , vreau sa pot sa strig " Asta e Miriam a mea... da , da , e mandria mea" . Pana atunci ce o sa faci Miriam? Nu sti?! Iti spun tot eu...o sa treaca doua , trei luni pana cand o sa-ti revii, o sa stai sa-ti plangi de mila pe la prieteni , ei or sa se prefaca si o sa-ti spuna replici de genul " O sa fie bine , o sa treci si peste asta... imi pare asa de rau " , o sa plangi probabil in fiecare zi/seara ,o sa te gandesti la momentele frumoase iar apoi o sa te izbeasca cele nasoale si tot asa. Incearca atunci cand iubesti sa mai lasi din orgoliu , sa areti ce simti. Oamenii fug de tine si se sperie de rautatea ta . Si tu ce faci?.... zici ca ei sunt vinovati , ca nu te inteleg , ca nu o sa gasesti pe nimeni compatibil. Cacaturi fetito , cacaturi...daca ai avea macar o idee despre ce inseamna sa iubesti , poate ti-ai deschide sufletul pentru prima oara si ai vedea si tu ce e in el. Cate usi trantite , cate palme , cate suturi in fund si cate despartiri ti-au fost trantite in nas. Nu Miriam , tu tii coada pe sus incercand sa pari superioara tuturor si aratand cat de dura esti , cum nimic nu te poate pune la pamant. Da de unde...esti un copil imbatranit care se ascunde de fericire si de oameni. Iti place sa traiesti asa in lumea ta si sa crezi ca e suficient cat ai. Nu trebuie sa te multumesti cu putin, trebuie sa vrei si sa crezi ca intr-o zi vei primii exact ce meriti . Ai un suflet mare care asteapta sa fie resuscitat si cel mai rau ma doare e ca eu sunt acel suflet.

miercuri, 7 decembrie 2011

Kurt Cobain

A fost , este si va fi omul care ma insipira. Nu as alege pe altcineva , as putea spune chiar ca as vrea sa am viata lui.
Nu imi pasa de fustratii aia care il judeca si il incadreaza intre oamenii aceeia "distrusi" , puteti sa-l pupati in cur, niciodata nu o sa aveti ce a avut el , darul acela pentru muzica.
Cu toate ca la varsta de 27 a decedat , dar pana atunci as putea spune ca a construit un imperiu al muzicii .
Talentul sau este de nedescris. El a avut parte de o copilarie dificila , asta sublineaza si in unele interviuri sau piese. Este idolul meu , as putea sa spun ca mi-as fi dorit sa fiu ca el.
Kurt Cobain , I'd die for you!

Chestiile alea cu sani si creier pauza

Cat de amuzant este sa privesti toate pizdele care pun botul din prima. Atat de proaste ma?!
Daca va zice unul ca aveti ochi frumosi deja sunteti ude toate.
Vai de lume , specie mai proasta ca voi femeile n-am mai intalnit .
Imi e rusine ca fac parte din aceeasi ciorba...

Nu-i bai , eu ma rad cu pofta .


                                   
             

There's only one place that fear exists, your mind

Sunt un om ciudat , un om dificil si prost. Trebuie sa ma lovesc de prag ca sa pic , iar apoi sa ma ridic . Am momente cand nici eu nu stiu ce caut in viata mea si cine m-a trimis. Poate ca nu am o viata asa de roz si din turta dulce , poate ca am trecut prin viata mai repede ca altii dar nu-mi doresc sa cresc niciodata. Am evoluat si vreau sa fac asa in continuare dar toate pe parcurs. Cei care ma cunosc imi spun ca m-am schimbat si am crescut dar se simte undeva acelasi suflet cald si aerian. Si daca as vrea sa fiu mai feminina , mai matura , mai serioasa nu mi-ar sta bine . Recunosc cand gresesc si de cele mai multe ori recunosc exact cand e prea tarziu. Dar in acele momente de optimism , dau cu replica aia celebra " niciodata nu e prea tarziu" .Eu zic ca fiecare dintre noi mai are o sansa , fie ea in iubire , fie sa traiasca si sa o ia de la zero. Chiar daca esti la pamant si simti ca ai pierdut fiinte dragi si ca esti singur , nu e asa. Poate nu am ce au altii si nu spun ca nu am nevoie de lucrurile alea doar ca sa fiu eu un cacat mai mandru . In principiu am avut si am facut tot ce am vrut. Dar cum e vorba aia tot ce e prea mult strica , ma multumesc cu ce am si nu mai cer!
                                       Daca e sa vina , o sa vina.
                             Daca nu o sa vina , eu tot o sa astept .        

Love

Everyone says love hurts . but that isn't true . Loneliness hurts . Rejection hurts. Losing somebady hurts . Envy hurts . Everyone gets these things confused with love. But in reality love is the only thing in this world that covers up all pain and makes someobe fell wonderfull again.

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Blogul iti apartine , pentru tine am inceput sa scriu prima data

Atitudinea , sarmul , calmul si timiditatea aia care uneori rupe barierele , comportamentul copilaresc si reactiile serioase, fizicul .....o fizicul ala. Nu mi-au placut si nici nu o sa-mi placa prea curand baietii " X" si " O" . Nu-mi spune ca nu-i cunosti! Sunt acei tipi care n-au creier , dar au patratele si in cot. Oribil , hidos si superficial. Sa revenim la persoana , pe care o iubesc  . Inalt , nu cu muschi , nu cu abdomen , solid si bine facut.
Ochii alabstrii cu gene lungi si intoarse , brunet cu parul lung , maini frumoase cu degete lungi si unghii ingrijite . Pe masura ce scriu deja il am in minte.
Nu stiu ce mi-a venit acum sa povestesc toate astea...Oare pentru ca e singurul tip pe care il simt? Cu mintea , cu sufletul , cu tot corpul. E omul care sta retras dar ma stie si ii place sa-mi citeasca pe buze fiecare cuvant.
E omul care ma priveste non stop pe furis si care nu recunoaste niciodata nimic.Cu toate astea il respect si e primul  la care tin cu adevarat. Ce naiba zic " tin " la el , sunt lesinata dupa el .
Facand o analiza amanuntita mai cred ca este si singurul care ma stie fara sa-i spun cine sunt.
Imi suporta tipetele , injuraturile si tacerile.

joi, 1 decembrie 2011

I fell in love with an alien

Stau singura si stiu ca chestia asta imi face rau.
Ma ridic in picioare , arunc tigara la pamant si inaintez . Fumul se risipeste rapid , lasand aerul curat sa-mi patrunda adanc in plamani. Ma simt pierduta...pierduta undeva in spatiu.....pierduta in propria lume. Inchid ochii si ma las purtata de un val de placere . Vantul adie usor, facandu-mi sa-mi " danseze" mai multe suvite. Ridic mana , o pun deasupra inimii.....zambesc. Chipul lui imi apare in minte. Parul negru ciufulit , ochii albastri-verzui ...zambetul acela placut... Sunt indragostita.
Dragostea este o boala acuta de care majoritatea dintre noi suferim. Si nu , nu exista leac pentru ea. Odata tot va trebui sa ne " molipsim" toti. Dar e placut. Felul in care iti bate inima cand il vezi...cand te inrosesti atat de tare cand iti spune " salut"....cand nu poti dormi de dorul lui ....asa e iubirea. Simti ca nu poti sa traiesti fara el , iar el fara tine. Sunteti conectati intr-un fel....simti cand celalat are o zi proasta . Indragostiti sunt ca extraterestri....avem puteri paranormale.
Te iubesc!