sâmbătă, 31 martie 2012

La foule

Aici e cald si bine . M-am recuperat ...pot sa ma descurc si cu jumatate din inima. Aerul e curat , e soare si dupa amiaza uneori ploua marunt . Imi place cel mai mult sa ascult ploaia din pod , cu o cana de ceai si cateva discuri. Fiecare strop cade pe acoperisul din tabla si ma duce cu gandul acasa. Ma pierd in detalii asa-i?...niciodata nu am putut trece peste ele , ma fascineaza.
M-am hotarat sa-ti scriu zmeule. M-am hotarat sa pot si fara tine. E mult mai bine cand nu te simt , cand nu te vad. Timpul si distanta m-au facut sa uit de tine...nu mai stiu ce gust au buzele tale si nici cum iti sclipesc ochii.
Imi pierd vremea citind si scriind scrisori pe care nu am curaj sa le trimit...

vineri, 30 martie 2012

Fara sens

O sa ma apuc de pictat trupuri dragi mie. O sa-ti piectez un zmeu mare pe piept , pe buze o bucata din mine si pe spate doua aripi. As vrea sa te vad zburand prin camera . Sa stai lipit de tavan si sa ma stropesti cu apa din marea noastra sarata . Am observat ca prin venele tale circula mai multe culori dar predomina rosul putred care mi-a ramas pe buze. Buzele tale sunt vii si musc din ele in fiecare zi cand nu ploua. Si stau mereu la geam si privesc pamantenii care vin si pleaca indiferent de starea mea de spirit. Ai ajuns un trecator si nu-mi place.
Cum ai reactiona daca ti-as spune : mai am de traiat cateva luni....?!?

joi, 29 martie 2012

Sa crezi

Nu cred ca sunt asa paranoia . Pur si simplu iubesc sa traiesc , iubesc sa iubesc si imi place sa simt cu intensitate orice lucru , orice persoana. Peste cateva luni o sa-mi treaca si starea asta , o sa ma indragostesc iar si dupa o sa ma indepartez . Probabil ca e frumoasa si o continuitate a lucrurilor dar nu stiu cum e , n-am simtit asa pe pielea mea niciodata.
Imi e lene sa fac ceva , am obosit sa ma mai gandesc si sa nu se intample nimic.


" Eram ieri in autobuz , tocmai treceam pe langa parc si ma uitam ca un copil prost pe geam , poate poate o sa te vad . Sau ies din casa cu gandul ca o sa ne intalnim intamplator. "


                                  Vreau sa ma tina cineva in brate si sa taca!
                                                   

miercuri, 28 martie 2012

Iezact

                                                        Ea este Miriam:
"Ma mint . Trenurile vin si pleaca ...dar daca asa sunt eu facuta sa tin la fiecare tren? Fiecare tren e special in felul lui . Stie sa faca ceva diferit fata de ceilalti . Eu sunt cea care greseste . Inca invat ce inseamna sa vrei sa iubesti. Inca invat sa-mi controlez instinctele interioare. Inca invat ca extazul vine decat cand iubirea e reciproca. Dar daca mie nu o sa mi se intample niciodata? Din cate am vazut , trenurile nu tin la mine asa cum o fac eu. Eu pun suflet si cred fiecare vorba , cred abureala de care radeam acum cateva zile. Pentru ca ma mint si am un talent de a acorda a doua sansa la multa lume . Si o ironie mica...acord a doua sansa si nu doar odata...sunt atat de constienta de tot ce fac. Sunt multe lucruri pe care le fac din curiozitate. Cam greu sa-mi revin. Cam greu sa adun particele ramase. Cu cat ma maturizez si aflu partea sumbra a realitatii , copilaria o las sa se sfarame in spatele meu . Uneori ma mai intorc si privesc trecutul , rad si realizez unde am gresit. Nu ma pot schimba . Greselile se fac pentru a invata din ele. Se pare ca tot imi doresc sa invat."

Coltul meu

Nu mai zic nimic. Tac si aud doar vocile din capul meu care se cearta...ma trag de par si imi vine sa strig la ele sa inceteze. Vorbesc despre tine si imi spun fiecare cate ceva . Actioneaza. Nu actiona. Uita-te la el . Nu te m-ai uita. Spune-i tot. Nu-i spune nimic , e un las.
Ma doare stomacul de la atatea tigari si cola , ma doare stomacul cand ma privesti asa.
Sunt o papusa cu cheita . Rotesti cheia vin si te sarut ...nu ai chef de mine , nu ma mai folosesti.
Dispari , ipocrtule! Sterg holul asta din mine pe care il calca toata lumea cu talipiile murdare , ii dau afara si ei tot intra , fac curat si apari tu sa-mi strici ploile.
Hai sa fim copii nu?!
Hai sa nu ne gandim , sa nu punem suflet , asa-i?!
Cand te aduni ....suna-ma!

marți, 27 martie 2012

Autistule

Gata....nu mai pot. Ma simt ca un leu intr-o cusca. Nu mai rezist fara tine . Te vad si nu-mi ajunge...si te vreau in alte moduri , te vreau cum te-am avut in alea doua zile . Gata sa facem orice unul pentru altul .
Esti nepasator , derutat . Crede-ma ca si eu sunt aiurita si nu inteleg ce simt , cat si cum...dar nu ma comport ca o straina. De parca poti sa uiti tot , de parca daca iti propui chiar uiti. Ti-am mai spus , nu e asa usor.
La inceput am luat totul la misto , ca pe o gluma. Am zis ca e o simpla distractie , ca ne-am gasit doar pentru doua zile si dupa o sa uitam instant ca a fost ceva intre noi. Chiar a fost ceva?
Nu intelegi ca nu vreau pe nimeni in afara de tine? Urlu la tine si tu stai calm si imi zambesti.
Omule , te vreau si punct. Imi placi , ma atragi , ma inebuneesti . Ce-i cu tine?!
Iar m-am inhamat la un car mult prea mare. Nu pot sa-l trag , nu vreau sa te trag dupa mine. Vrau sa vii cand simti si cand vrei . Nu vreau sa stau iarasi sa-mi fac planuri , sa ma complic singura . Nu vreau sa ma mai gandesc la tine . Nu mai vreau alt autobuz.
Cum spuneai si tu : nu vreau  , nu vreau , nu vreau , nu vreau!


Boule

Crezi ca ma mai impresionezi?
Doamne ce prostie , pierdere de timp.
Imi pun in cap bandana , imi leg bocancii , trag ultimul fum si plec.
Trantesc usa de la intrare , usa de la lift , usa din scara blocului si ies.
Vin sa ne vedem pentru ca nu vreau sa fiu "ciobanca"...
Nu vin pentru ca imi este dor de tine.
Retine: Te-ai jucat prea mult si ai stricat jucariile!

La un pahar cu Miriam

E ciudat pentru ca nu stiu ce sa mai cred...stau intr-o balanta si incerc sa-mi dau seama ce simt pentru tine , pentru el , pentru voi.
Nu mai sunt eu Miriam aia cu zambetul pana la urechi ....acum e alta , care stie cand sa rada , cand sa planga .
O Miriam mult mai serioasa si mai calculata .
Oricum in momentul asta habar nu am ce fac si de ce...pur si simplu profit din ce imi dai.
Povestea aia cu primul ramane...e valabila , e inca acolo...
Iar am inceput sa-mi folosesc cele 5 instrumente de baza...inima , sufletul , mintea , corpul si creierul.
N-am chef de nimeni ....vreau sa stau si sa-mi aduc amint cine am fost.

marți, 20 martie 2012

Tu sa-mi spui.

Astazi 20 martie 2012 , universul nu prea imi este prieten. Ma gandeam ca poate de data o sa simt si eu pe bune , dar m-am inselat. Draga tu , te rog , nu te intoarce....iti multumesc ca m-ai ajutat sa imi infrunt frica de a iubi dar sincer mi-am dat si seama ca nu vreau sa o mai fac prea curand.
Au trecut doar doua minute ....doua cuvinte si sunt tot confuza, prea confuza.
Asta a fost?!
Povestea in care credeai tu s-a terminat?!
Stiam ca o sa se termine , nimic nu dureaza o vesnicie si totusi , nu credeam ca azi se va intampla.
Ma intreb daca tu simti ceva in momentul asta , daca te doare cu adevarat.
Imi pare rau ca ai dat buzna in viata mea , vezi tu , eu niciodata nu merg pe principiul " Nu regreta nimic din ce te-a facut fericita..." pentru ca nu are sens, si acum poate o sa zici ca sunt un monstru fara sentimente dar asa am fost , asa sunt , asa voi fi .Una ca mine e greu de schimbat , imi pare rau ca nu ma ridic la standardele tale , imi pare rau ca nu ma imbrac dupa reguli stabilite , imi pare rau ca nu port bentite roz , imi pare rau ca nu cred in nimic . De fapt , nici macar nu stiu de ce scriu asta , pentru ca nu imi pare.
Nu ma pot schimba , si nici nu o voi face , mai ales pentru un baiat. Am fost nascuta cu un scop si simt ca acel scop a fost sa gandesc la rece si sa fiu diferita iar daca asta ma face o insensibila in fata ta , sunt de acord cu asta. Vezi tu , in ultimul timp nu am fost prea deschisa cu tine , si daca am fost , sincer... nu sti nimic.
Stiu ca momentan ma incadrezi in randul celor insensibili , orgoliosi , egositi , prefacuti , dar uite ca asa sunt eu ,si sa iti mai spun ceva , niciodata nu o sa ma accepti asa cum sunt.


P.S : Te-ai inselat , nu era nevoie de timp , era nevoie ca unul dintre noi sa dispara din peisaj.
         

La reverdere , suflete.:)

vineri, 16 martie 2012

Si acum , e prea tarziu.

Asta e doar inceputul . Pasii ii cunosc atat de bine ca ii pot spune direct din somn. Indiferenta care se manifesta in felul urmator : inchei orice fel de legatura cu ea , stergi mesaje , modifici numele in agenda , iti pui tot felul de statusuri si melodii de fericire , postezi pe facebook " cat de bine e singur" , " imi place viata de acum".
Intelege ca asta e doar starea de la inceput in care ai impresia ca tu conduci jocul , ca tu ai puterea. De maine incepi o noua viata. Te trezesti devreme , mananci sanatos , speli vasele , iti faci curat in lucruri si iesi pe usa mult mai zambitor.
Te-ai trezit?!
Pot sa incep?!
Iti pui sute de intrebari , iti vine sa musti din birou , sa arunci cu toate , vrei doar sa stai singur cu gandurile tale.
Pentru inceput scoti o sticla , bei si tot bei dar paharul nu are fund. Fumezi cateva tigari apoi iesi afara. Pui castile in urechi si nu sti cum naiba tocmai acum ruleaza cele mai triste piese. Schimbi , opresti , schimbi si ramai pe una. O asculti , strangi din dinti , pui altceva vesel dar schimbi repede pentru ca nici macar nu esti atent la versuri. Mai cumperi un pachet si mai fumezi inca doua , trei. Calci prin toate baltoacele si ai impresia ca toata lumea intra in tine. Parca toti se uita urat si iti stiu povestea.
Lasi ploaia sa te ude , toti cu umbrele , tu ud ca un caine bleg. Ajungi acasa , scoti hainele si te ghemuiesti in pat. Incepi sa plangi asa cum o faceai cand erai mic. Atunci plangeai ca mama nu vroia sa-ti cumpere nu stiu ce masinuta pe care o mai aveai in vreo 3 exemplare acasa. Azi plangi pentru ea. Nu e acelasi sentiment. Atunci iti trecea foarte repede cu un " iti cumpara mami maine ce vrei tu , hai sa mergem " sau " te las sa te uiti la desene cat vrei tu" . Acum e stupid sa-ti mai spuna asta. Ii dai pe toti afara din camera . Stai doar tu si muzica de taiat vene si care iti aminteau de ea.
Cine sa te mai inteleaga? Vezi ce face orgoliul ? Strica tot. Nu te-ai schimbat la timp , nu ai inteles ca intre doi pamanteni exista si certuri . Ai fost las si esti un las. Nu suni , nu spui nimic. Cine te crezi? Stai si suferi atunci...oamenii cand pleaca , plecati raman.
Te uiti ca un prost la toate pozele , iti trec prin minte toate imaginile cu voi doi. O vrei acolo langa tine . Iti e dor de parul ei moale si scurt , iti e dor de ochii ei frumosi alabastri , de buzele moi care alta data iti apartineau , de mofturile ei de copil , pana si de certuri iti e dor.
Nu ai idee ca uneori e mai bine sa mai lasi de la tine , sa treci peste chiar daca nu iti convine , sa faci compromisuri doar ca sa nu pierzi persoanele pe care le iubesti . Cat de sec ai ajuns . Ziua indiferent si zambitor, seara un plangacios care strange perna la piept.
Imi e mila de oamenii care fug de iubire...tu esti unul dintre ei.
P.S : Nu mai e cale de intoarcere suflete...

joi, 15 martie 2012

Exact asa.

Imi sprijin capul in palme , las privirea sa-mi cada in parchetul batran si murdar , dau nervos din picioare si incep sa plang ca un copil prost.
M-am tot gandit la viata mea care nu e prea interesanta , nimeni nu-mi iubeste sufletul . Toti au intrat in viata mea ca niste ciobani cu bocancii plini de noroi. Am luat de fiecare data mopul , l-am bagat in galeata cu detergent , l-am stors si m-am pus pe treaba . Dupa ce am terminat de sters podele a mai venit un cioban si tot asa. Da' ce a ajuns viata mea?! E doar un coridor pe care se plimba toti straini cu talipile murdare?! Asa se pare...
Nu va mai vreau dar nu am puterea sa o spun cu voce tare . Ma doare tot interiorul meu , ma doare in suflet si nu am cui ma plange . Urasc singuratatea ce ma inconjoara . Pamantenii nu-s buni de nimic . Nu stiu sa-si foloseasca inima , nu stiu sa ierte .
        De azi o sa invat sa iubesc fluturii si pasarile.

miercuri, 14 martie 2012

15 ani.

Stau si privesc persoana straina din fata mea , poate e straina pentru ca o cunosc de 15 ani , sau doar pentru ca am trait cu ea de cand ma stiu , am trait impreuna toate sentimentele , starile , am trait FERICIREA.
O privesc in ochii ei mari si albastri care ascund secrete si temeri , o privesc si incerc sa trec de portiile grele si sa ii ajung la miez . Ii urmaresc buzele buzele destul de carnoase (si moi...)si bine definite. Buzele alea care au spus atatea , care au sarutat cu atata pasiune si iubire. Aceleasi buze care candva intr-un moment de prostie au spus STOP...fara sa stie ca o sa regrete doi ani doar patru litere.
O vad cum se ridica incet din acelasi fotoliu cand candva statea fericirea ei. Intinde mana dupa acelasi laptop care ascunde aceleasi poze si pune aceasi melodie.
O privesc atenta din oglinda care acoperea peretele atenta la fiecare miscare a inimii ei.
Vad cum mai construieste inca un zid in jurul ei si inca unul , se opreste cand e sigura ca nimeni nu are atata rabdare incat sa treaca de toate.
Ii privesc gandurile cum ii fug prin cap , il vad pe B in toate si aud aceleasi CUVINTE repetate la nesfarsit.
Sufera , si nu sufera cum suferi tu , sufera in modul ei , fara sa spuna , fara sa stie nimeni , sufera cand nu e nimeni langa ea , sau cand e intuneric .
Dar e fericita , e fericita pentru ca tu esti fericit , pentru ca ai inteles ca nu ii mai apartii si pentru ca te vede fericit asa cum nu te-a mai vazut .
Dar nici nu sti cat ii e de greu , cat de greu se stapaneste sa nu planga , sa nu povesteasca despre tine , sa isi tina lacrimile.
....Merge si trage draperiile albastre si grele din catifea lasand razele soarelui sa ii lumineze in sfarsit sufletul si chipul , aruncand in aer doar un simplu si cald :- Te iubesc! Spus printre lacrimi fierbinti si regrete tarzii.

luni, 12 martie 2012

Unde esti ?!

Mai iau o gura de alcool , invart pixul in mana si incep:
" Draga tu  , cred ca a sosit momentul sa scot la suprafata toate sentimentele pe care mi le-am indesat in suflet. Te simti acolo unde nici nu banuiesti , in razele soarelui , in fiecare nota muzicala , in fiecare zambet pe care il vad. Te simt , noaptea cand vantul bate , sau ziua cand soarele straluceste . Te simt cand citesc si te strecori printre randuri. si ma faci sa te visez. Tot aici stau , tot intre patru pereti , care uneori ma apasa ca nu esti langa mine si ma intreaba pe unde umblii . Ma gandeam ca poate ai vrea sa stii cum e viata mea fara tine. Si uite...cum au trecut ani intregi in care am incercat sa ne convingem ca nu suntem facuti unul pentru altul , daramand mitul cu premeditare. Uneori stau si ma gandesc ca noi , in formatia asta nu suntem decat doua persoane pierdute care se cauta una pe cealalta. A trecut atat de cand nu ti-am auzit glasul si cred ca devin senila daca incerc sa-ti imaginez chipul.
Nu vei prima si singura mea dragoste. Am iubit si inainte , voi iubi si mai apoi . Dar daca te iubesc acum ce altceva mai conteaza? Nu esti perfect , dar nici eu nu sunt , iar noi nu vom fi niciodata perfecti . Dar m-ai facut sa rad macar odata , m-ai facut sa ma gandesc de doua ori si m-ai facut sa recunosc ca sunt om si fac greseli. Incerc sa ma tin de tine si sa iti dau tot ce am.
Tu , nu mi-ai dat citate din poezie , nu te-ai gandit la mine in fiecare secunda , dar mi-ai dat o parte din tine pe care ai stiut ca o voi sfarama in bucati. Dar nu m-ai ranit , am zambit cand m-ai facut fericita, am plans cand m-ai intristat si ti-am dus dorul cand nu erai langa mine...Pentru toate astea te-am iubit , te iubesc si te voi iubi , acolo , in felul meu."

miercuri, 7 martie 2012

Inca trei...

Draga soare de iulie ,
Unde te ascunzi ?
De ce ii pedepsesti pe toti ,
Pentru pacatul meu?
Sa iti fie rusine ,
Ca te ascunzi dupa nori
Si iti lasi doar lacrimile sa cada peste noi.
Stiu ca si tu te-ai ranit ,
Tu m-ai mangaiat cu raze ,
Cand el ma mangaia cu degete...

Cere-ti scuze ca m-ai lasat singura cand aveam nevoie de tine , soare ,
Ca sa imi cer si eu scuze ca te-am suparat...
Si poate o sa isi ceara si el scuze ca nu a simtit...

Simt ce simt

M-ai eliberat , m-ai facut sa-mi dau seama ce asteptam , asteptam ca tu sa schimbi ceva , ca tu sa treci mai departe ca sa pot si eu. O sa-mi lipsesti suflete...

Tu , ce mai faci?

- O sa inchid usa si o sa-ti dau cheia tie.
-Si de unde sti ca nu am sa vin sa deschid usa?
- Nu stiu.

duminică, 4 martie 2012

CREDE.

Cand totul devine greu si obositor , renunti. Chiar daca apar multe voci in spatele tau care vor sa te indrume . Nu le asculta! Ei vor doar sa te duca pe calea gresita , vor sa-ti macine gandurile , sa te faca sa iti placa, nu sa simti. Si atunci nu e mai bine sa iti pui mainile la urechi?! Uneori este mai bine sa renunti la toate , sa le lasi balta pentru o perioada , sa nu mai suni pe nimeni , sa nu te mai sune nimeni.
" Lupta , castiga , lupta , castiga!" vorbe aiurea facute sa-ti dea putere pe moment , vorbe peste care o sa apuna frica in mai putin de 5 minute.
Chiar daca il vezi ca inca te mai priveste vinovat si parca inca mai vrea sa-ti spuna doua , trei cuvinte , aminteste-ti ca te-a facut candva sa plangi. Orice lucru care te face sa plangi este dat uitarii. Chiar daca tu inca te mai gandesti la el si inca ti-e dor noaptea , aminteste-ti ca adevarata lui varsta se reflecta in tampeniile pe care le face. Oricat ai vrea tu sa-l schimbi el ramane acelasi copil care nu stie sa te vrea. Chiar daca simti ca iti place , ca iti palpaie inima de dor si iti musti buzele de dorinta, nu implica sentimente. Cu el e clar ca un joc , e ca un sotron , ca un flori , fete si baieti. Daca vrei asta , spune-i " vreau sa ma joc", daca nu vrei asta pleca cu tot cu jucarii acasa. Eu nu as putea sa mai pun toti acestia chiar daca pe o lista pentru ca am rupt toate listele. Incerc sa-mi golesc mintea , sufletul ce a mai ramas din el , sa-mi indrept spatele si sa incerc sa fiu un om mai bun. Cand nimeni nu ma aude , imi pun castile si eu aud muzica.

...?!

Ma simt ca un magazin in care toti intra , ies , nu-si sterg talpile murdare pe presuletul de la intrare ( pe care mai scrie si welcome) , vin si nu cumpara nimic , doar imi fac ochi dulci dupa care ies si trantesc usa. As vrea sa intre cineva care sa-si stearga noroiul de pe talpi , sa intre elegant , sa-mi spuna politicos " as dorii si eu va rog..." nu " da-mi !", sa ma poarte printre rafturi , sa ma stranga in brate pentru ca sunt un magazin bun si cu de toate , sa-mi ramana client fidel si sa nu tranteasca niciodata usa.
Pana atunci in geamul meu voi scrie ori inchis , ori iventar.
                                            NU MAI ACCEPT BACSIS
                                            SI NICI PE DATORIE!