joi, 24 noiembrie 2011

O alta chestie

Miez de zi. Ceasul de pe noptiera arata cu cifre rosii ,pasive , undeva la ora 1:30 PM. Liniste acuta ce se intrepatrundea cu intunericul somnoros din dormitor. Jaluzele tipice , albe , prafuite , invelite de o draperie subtire , rapuse pana la urma de fascicule de lumina ce dadeau camerei culoarea pozelor vechi. Aer inchis si greu , cu aroma emotiilor si cea de cafea. Un radio vechi , de undeva din colt , de pe pachet , intona surd si teribil de incet melodii vechi. Nimeni nu le asculta oricum.
Suspine. O pereche de rasuflari umpleau camera . Pernele toate sunt aruncate prin dormitor. Patura doarme pe scaun. Ei doi stau inodati intr-un cearceaf vechi. Chitara ii priveste muta. El cu privirea in tavan , fumand , ea cu capul pe pieptul lui , imbratisandu-i gatul. Nu si-au vorbit deloc. Fumul amar o ucide. Pierde o lacrima . Nu conteaza. Ramane indiferenta...pentru ca trebuie. Dar nu o sterge. Se ridica si-l priveste , iar linistea lui o distruge . O distruge pentru ca tacerea lui inlocuieste povestiile si rasetele de dinainte.
 - Tu ....ma iubesti , este?
Isi dezveleste ochii pe perdeaua de suvite negre . El stie ca ochii ei nu pot sa minta , iar ea vrea ca el sa o creada. Vrea ca ea insasi sa se creada.
- Nu . Suntem doar prieteni cu beneficii si atat. Doar ca din prietenia noastra au ramas doar beneficiile.
- Aiurezi.
Il saruta , ii musca buza cum obisnuia de fiecare data . Si ii zambeste cu ochii de portelan.
- Ia-ti chitara si pleaca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu