marți, 25 decembrie 2012

Fum de tigara

Mi-am aprins o tigara si o las sa arda in scrumiera. Stau in linste de vreo 3 zile . Incerc sa-mi aud gandurile si sa-mi stapanesc dorul.

Memories

Am crezut ca daca ma intorc si iti pun la picioare tot ce am , macar incerci sa schimbi ceva .N-am facut asta in viata mea , nu m-am umilit de atatea ori nici pentru cea mai apropiata persoana . N-am fost capabila sa-mi dau seama la timp ca sufletul meu e ca un joc de carti pe care il pierdeam mereu cu zambetul pe buze .
Si ce daca il pierdeam daca la finalul jocului il castiga cine trebuie? O persoana care in final nu era incantata de propria victorie. " Azi am mai castigat un suflet . Cui ii pasa?..."si il arunca.
Dupa atatea cazaturi , julituri si rupturi ma mir cum de mai tresare. Si tresare doar cand te simte pe tine , inca mai crede ca un naiv ca tu o sa-l readuci la viata . Asa cum poti tu , cu vorbe mari si fapte putine. Promit ca nu o sa-l mai las la doua , trei cartiere de tine . Tu habar n-ai cum e sa ai o lupta continua cu sufletul din tine care nu te lasa sa urasti , care asteapta vindecare si intelegere. Cere atat de mult? Mereu imi spune ca nu ar putea sa aleaga alt pamantean si ca eu sunt om doar in prezenta ta. In restul timpului sunt un calator fara harta .Iar imi promit minciuni in speranta ca voi putea spune pe viitor " Am ajuns acasa , te astept".

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

E bine sa ma indragostesc de tine?

Sunt buze de dama pe cesti albe de cafea, in cafenele , in buricul Bistritei , sunt domni inalti cu serviete negre din piele si pantofi dati la crema. Sunt babute in bastoane vechi cat ele , copilasi imbracati in roz si albastru, fetite si baieti. Mamici isterice care vorbesc la telefon , tatici cu beri la bord si cu ochi tulburi .Culpluri de tot feulul ...de tigani pusi pe futai ,de pipite cu buricul pe afara si pusti frezati . Noi nu facem parte din filmul lor...suntem ciudati . Ne-am oprit aici in mijlocul drumului sa ma inveti sa dansez. Te calc din doua-n doua minute si tu razi. Eu vreau sa o lasam balta , deja toata lumea se uita la noi de parca cine stie ce am face. Tu imi cuprinzi fata in palmele tale mari cu degete lungi si imi spui " Nu-mi pasa pitic!"...atunci imi bate inima de doua ori mai repede si sar sa te imbratisez. Ce ai facut cu partea morocanoasa din mine? Ai schimbat totul atat de rapid si ma simt alta. Iti sclipesc ochii si clipesti des , ma saruti si ramanem cateva secunde sa ne privim aproape . Iti vad fiecare alunita , fiecare gropita si imi placi, imi placi al naibii de tare . Continuam sa dansam ...tu perfect , eu cu mici pasi pe langa sau pe piciorul tau.
Brunetule , ce ai facut cu mine?
" In gama varstei cand dam amorul, tu esti minora , eu majorul..."

Pic pic pic

"Iubeste-ma pe mine si doar pe mine. Iubeste-ma cu sanii uzi si calzi , cu tricoul tau larg care-ti vine aproape de genunchi . Iubeste-ma cat sunt langa tine si nu plec spre alte lumi , iubeste-ma aici pe balcon , la geam , pe pat. Tine-ma strans in brate si nu-mi da drumul niciodata , iubeste-ma pe mine , copilul tau cu ochii albastri " .

Tu ce simti?

-Ti-au disparut sentimentele pentru mine?
-Sincer acum , chiar nu sunt jucaria nimanui . Atunci cand ne vedem " Vai ce ne mai pupam si ce dragut ne comportam". Nu avem 20 de ani sa fim friends with benefits. Daca nu esti capabil de o relatie ( nu zice nimeni serioasa) atunci hai sa incercam sa ne pastram prietenia.

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Geaca de piele

Ieri eram praf, ma trezisem cu un chef sa mai dorm doua ore. Pana la urma am lenevit pana la10:00 si m-am dus la baie...la baie ce sa vezi? Apa oprita. O nu , trebuia sa ma spal pe cap firar , si asa a inceput ziua mea nasoala care nu mai avea nici o sansa sa devina macar acceptabila.
Cred ca era deja 19:00 si ma intorceam obosita acasa. Mergeam ca o rata , cu hainele sac pe mine, cu parul ala prost care nu statea in coc si ma gandeam la un anume X. Trebuia sa traversez si ma tot holbam la un nene care parea a fi unchiu. Nu , era el si brusc aud o voce prietenoasa " Nu te mai uita asa ca te calca masina...", haha. M-am intors si era un alt X pe care prefer sa-l numesc Z de data asta . Am vorbit una alta si m-am simtit foarte bine cu el. El se grabea dar totusi am ramai uimita ca cineva s-a intors din drum si mi-a recunoscut spatele . Pai uite asa mi-a schimbat ziua acest Z . Eram toata un zambet. Nu prea ma agit, pentru ca stiu ca X , Y si Z fac parte din aceeasi oala ca si restul literelor.
Deci , cand te mai vad?

I miss you so much

Zici ca ne-am cunoscut pe intuneric. Parca eram legati la ochi si ne atingeam in joaca. Nu ma stiai , nu te stiam. Eram doi disperati care isi cautau jumatatea si s-au grabit. Vroiam sa nu alergam , vroiam sa mergem normal dar asa a fost sa fie . Nici macar n-am apucat sa-ti spun ca nu sunt geloasa si asta ma enerveaza la culme. Nu din gelozie ma comport asa, din frica de a nu mai pierde oameni. Si in final tot ii pierd pentru ca nu  stiu sa mai fiu fericita.
Ma dau de tine doar prin vise si nu e acelasi lucru ca atunci cand ti-am vazut ochii pentru prima oara. Habar n-ai cat de frumos puteai sa fi in dupa amiaza aia cand ne-am intalnit in parc. Iti straluceau ochii, zambeai si radiai . Aveam impresia ca ma ridic de pe sol uitandu-ma la tine.

joi, 8 noiembrie 2012

L...from Love.

Nici nu stiu cum mai e sa te am langa mine. Desi imi imaginez destul de des ca te curpind in brate si iti soptesc la ureche tot felul de prostioare . ( Dobitocule , uratule , grasule ...) . Tu sa-ti lipesti buzele carnoase si dulci de gatul meu si eu sa inchid ochii de placere. Sa ma strangi in brate tare , tare , cum o faceai acum cateva zile si eu sa-ti simt inima batand cu putere . Imi e dor de mirosul tau si de ochii tai verzi si fragili.
As sta langa tine , la pieptul tau o vesnicie si inca putin. Nu as mai vrea sa plec , as putea sa tac ore , zile la rand...doar sa te stiu aproape. Imi e dor de numele tau ciudat, imi e dor de zilele cu noi cand stateam in pat si povesteam ore in sir despre chestii neimportante. De buzele tale care ma duceau intr-o alta lume , de respiratia ta calda pe obrazul meu rece , mainile noastre care tanjeau dupa mangaieri si atingeri , diminetile care incepeau in liniste , pe varfuri , cu soare in ochi si cu 'Buna dimineata Graso' ,de serile care se sfarseau cu 'Somn usor si sa ma visezi' . Imi e dor de mine cum eram si mai ales de tine din trecut. Tocmai de asta sentimentele mele se bat cap in cap pentru ca imi e dor de persoana blanda si buna pe care am cunoscut-o si nu de tine cel orgolios , rau si gol de acum.

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

My kind of love

Singuratatea a devenit o obisnuinta pentru tine , cu toate astea nu esti niciodata singura. Ai in jurul tau oameni pe care ii iubesti si care te iubesc, oameni pe care nu-i cunosti dar iti zambesc si vecini care inca mai tin usa de la lift si te intreaba la ce etaj urci. Viata ta nu e lipsita de prezenta lor. Toti au slujbe, familii de intretinut si suflete care inca pastreaza legatura cu inimile.
Vezi ca nu esti singura? Iti spun asta din proprie experienta . Te simti singura pentru ca te gandesti non stop la cum era "daca" si " parca ce bine..." dar asta nu are vreun fel de legatura cu prezentul. N-am inteles niciodata de ce noi oamenii preferam sa stam pe loc asteptand ca persoana iubita sa se intoarca si sa ne demonstram noua " Aha , stiam ca o sa vina , eu am contat mereu " . Si nu-i asa , nu e ca in filmele care ne-au marcat copilaria. Se pare ca ne dorim undeva in adancuri sa se intample , tanjim dupa scenarii siropoase , cu cereri si scuze , cu " Doar pe tine te vreau" si bla bla bla'uri care mai de care. Mai stiu ca nu e nici usor sa pierzi o persoana care candva era prezenta in viata ta cum sunt dusurile de zi cu zi, iar apoi sa nu o mai vezi nici macar intamplator pe strada. Te trezesti de dimineata si constati ca mesajul cu " Buna dimineata soare" lipseste si ca melodiile din playlist care te faceau sa topai prin camera , acum s-au schimbat cu cele mai nasoale si de bocit.
Asta-i viata , sa avem , sa se piarda ca prin minune tot si dupa sa o luam de la capat zambind chiar daca pe interior suntem facuti tandari.
Pe tine nu te afecteaza atat de tare plecarea lui , absenta , ci faptul ca te-a calcat in picioare , ca ai fost asa lasa si ca ai oferit chiar si atunci cand nu era cazul.
Asta n-as lua-o asa de tragic. Sa fim seriosi , ti-ai demonstrat tie ce fel de om esti privind cum se umileste singur. " Umilinte" de genul mi-am luat si eu si tu si el si noi toti. Ce e intr-adevar frumos si de savurat e ca nu a stiut sa-si foloseasca armele , le-a pus jos si a tacut. Toti tac cand stiu ca ai dreptate. Adevarul doare si inca cum.
Pastreaza in sufletul tau momente , imagini , mesaje , zambete si oameni care chiar merita. Restul relelor , cuvintelor urate spuse la sfarsit , scuzelor si a clipelor in care n-ai mai primit nimic la schimb, ingroapa-le adanc in uitare.
Traieste dupa cum crezi tu ca e mai bine nu dupa cum vor altii , iubeste cum ai ocazia , indragosteste-te zilnic daca asta simti. Gusta din toate si nu lasa ura sa intre in viata ta. Nu-i un capat de tara , e un moment mai dificil .
Iubirea e cel mai frumos lucru din lume , asta e scopul nostru aici , menirea noastra. Sa oferim si sa primim. Persoanele nepotrivite au avut mereu un impact asupra noastra si din cauza lor credem ca gata , s-a incheiat aici. Nu , trebuie sa vrei , apoi ai !

joi, 1 noiembrie 2012

Cunosti sentimentul?


Creste-ma mare

- Greu? Greu ne este tuturor, i-am spus detasata incercand sa evit raspunsul.
-Uneori...
-Uneori , simt ca trebuie sa cedez , sa iau o pauza. I-am raspuns repede intrerupandu-l din prelegerea lui obisnuita.
-Si...este normal ce faci?
-Normal?...Normal nu este nimic. Pentru mine normalul este ceea ce simt.
-Te-ai gandit vreodata ca ceea ce simti este fals?
Intrebarea lui m-a dat peste cap si mi-a facut ideeile sa se dea peste cap. Am incercat sa raspund repede , inteligent si i-am spus:
-De ce purtam aceasta conversatie?
-Pentru binele tuturor.
-E nefolositoare. Stiu cum ma simt si nu am sa ma mai schimb.
-Dar regreti. Mi-a spus-o cu privirea aplecata si ochii inchisi.
-Regret majoritatea lucrurilor pe care le-am facut in viata mea , de ce ar conta unul in plus sau in minus?
-Tu ai un suflet bun.
-Cum iti dai seama ca am un suflet bun? L-am intrebat curioasa si tematoare.
-Il simti. Mi-a spus ferm fara sa schiteze nici cea mai mica urma de reactie.
-M-ai vazut ...de atata timp poti sa imi vezi gandurile , faptele si consecintele. Crezi ca eu as vrea sa fie asa?
I-am gasit fata la fel de neutra dar un pic mai crispata.
-O sa vina, o sa vina si perioade mai fericite, roata mereu se invarte.
-Da , o sa vina dar raul e deja facut , nu merit nimic , nici macar dialogul asta cu tine.
-Ai crescut asa de mult , mi-a spus incercand sa imi zambeasca si sa ma atinga cu mana pe obraz.
-...da , dar prost. Am recunoscut incercand sa imi las lacrimile sa cada pe obraz.
-Nu se temea de dificultati , ceea ce o speria era obligatia de a alege alt drum. Sa aleaga un drum insemna sa abandoneze altele...
Mi-a soptit in timp ce se juca cu parul meu si imi stergea lacrimile de pe obraz.
-Te rog termina! I-am urlat inabusit si m-am indepartat de el.
-E timpul sa dormi . Ai nevoie.
Am dat din cap si l-am privit cum se indeparta repede de mine.
-Te iubesc! I-am urlat cu ultimele puteri si constienta de faptul ca niciodata nu i-am spus asta , pentru ca nu gaseam curaj sa o fac sau poate pentru ca nu o simteam.
S-a oprit din mers pentru cateva secunde si mi-a spus inapoi:
-Unele lucruri se pierd pentru todeauna.
M-am trezit din nou in camera mea la fel de goala ca si sufletul meu in acel moment , mi-am luat perna in brate si am inceput sa plang.
Nu ti-am spus dar imi era dor de tine. Imi e dor sa fi in viata mea...



marți, 23 octombrie 2012

Love?

Si stiu ca esti sigura ca nu te-am uitat si ca niciodata nu o voi face.
Povestea aia cu prima ramane , e inca acolo.
Am plecat ca o idioata , ma plangeam ca sunt singura si ca nimeni nu ma intelege cand tu erai acolo si asteptai de fiecare data sa ma intorc si sa-ti spun cat te iubesc.
Am facut unele greseli dar iti promit ca o sa ma intorc cand o sa fiu pregatita cand o sa te pot saruta si tine de mana fara sa-mi pese de altii.
O sa imi lipsesti!

duminică, 21 octombrie 2012

" Aceste jocuri le detest"

M-am intors la tine. Am facut-o fara sa-mi pese de ce va urma, am trecut peste toate si am tras aer in piept , aer pentru suflete uscate si inimi ratacite. Am suferit ca un caine in iarna si n-am spus nimanui nimic , am preferat sa plang pe furis si sa nu stie nimeni cum ma simt. Aveam in minte doar imaginea aia cu noi doi din parc , rupta parca din filme , tu nepasator iar eu derutata strangand din dinti dar cu inima in gat. Batea atat de tare ca aveam impresia ca vrea sa iasa din palton si sa alerge in parc , sa-ti spuna si ea ce prostie mare faci. Dar ea a preferat sa nu se dea in spectacol , sa ramana in pieptul meu si sa bata doar pentru tine. Sa fim realisti , ce inima te-ar mai fi dorit tot pe tine? Eu nu i-am zis nimic am lasat-o sa astepte.
Toata saptamana am stat inchisa in mine , am pus toate lacatele si am inchis cu toate cheile. Nu ai incetat sa ma cauti , mai trimiteai cate un mesaj , te comportai de parca nimic nu s-ar fi intamplat si ca totul era in regula , doar eram prieteni , nu? Am incercat sa te alung , sa vorbesc cu mine si sa-mi spun ca trebuie sa te uit. Rezultate zero. ' Daca ii pasa te cauta daca nu ,next!' incercam sa nu aud replica asta , sa ma fac ca nu o inteleg. Stiam undeva in adancul sufletului ca o sa te intorci si stiam perfect ce simti. Nu puteai sa negi.
Dupa o perioada de timp , aproape un an , imi trimiteai mesaje , ma sunai , ai sunat si mi-am zis in sinea mea ' uite cine ma cauta' , imi spuneam sa ma calmez , sa raspund normal , sa-mi stapanesc ractia . Ti-am auzit vocea si am inceput sa rad , era o conversatie deschisa , lejera , cu apropouri dar totusi limitata.
A fost primul semn ca iti pasa , mi-ai aratat ca gresisei si ca acum iti parea rau.
Nici azi nu ai recunoscut si stiu ca iti este greu dar am acceptat.
De ce?! Pentru ca simt ceva , pentru ca nu stiu sa explic ce si de ce , pentru ca am facut ce trebuia.
Reintalnirea noastra , rasetele calde , atingerile copilaresti , ochii care nu incetau sa se priveasca , vocea ta , glumele noastre , saruturile , imbratisarile si mangaierile delicate , soaptele spuse la ureche si toate celelalte , mi-au aratat ca trebuie sa te pastrez indiferent de greseli , despartiri si certuri .
Cu tine sunt eu , fara tine nu stiu cine as fi.

Poate cerul m-a mintit

Acum te am si nu stiu cum sa te pastrez.
Esti al meu nu al lor!
Pacat ca nu intelegi asta...

Plansul


Azi imi e dor de toate.De soare,de trecut cand puteam sa trec foarte repede peste orice,de stradutele inguste si curate,de mine si de oamenii care pentru inceput au inteles cum sunt si de ce ma zbat.Azi ma scufund intr-o melancolie pe care am acceptat-o cu usurinta. Imi e sila de cum am trait si cum am lasat sa intre orice persoana acolo unde trebuia sa nu vina nimeni. In alte dati ii primeam doar pana la usa si spuneam "asta a fost,ne mai vedem".apoi mi-am dat seama ca singuratatea nu este o solutie.Ii primeam dincolo de usa,beam cate un ceai si vorbeam ore in sir despre nimicuri.A fost o idee proasta, au plecat toti asa cum au si venit.Cu mainile in buzunare,cu mintile bolnave si sufletele ciobite. Imi e dor sa mai intalnesc si sa iubesc un suflet fara colturi si margini in care sa te tot lovesti mereu.
Nu mi-am vandut nimic din tot ce am simtit ,le-am adunat pe toate,le-am asezat in ordine,am aruncat ce se stricase si am pastrat cam toate zilele cu soare si ploi. S-au strans ceva si acum doare, doare mai rau ca niciodata cand se amesteca toate si vor sa te sugrume.
N-ai cum sa intelegi,n-ai cum sa ma respiri.Am stiut mereu ca urechile mele au fost intepate doar de minciuni dar ma prefaceam. In orice lucru prost exista si un lucru bun imi spuneam mereu. Asteptam sa-l descopar ,se pare ca nu e o regula.

"Sentimentele ingropate de vii nu pier niciodata..."

joi, 2 august 2012

Rosu aprins

"Coloreaza-mi tacerea te rog"... soptea incet intinsa pe jos. Doar tu si ea mai tineti minte acele zile cand stateati intinsti pe spate si priveati tavanul casetat si vechi .
Poate te mai intrebi daca mai are acelasi efect asupra ei , dar din pacate va trebuie sa spun ca nu . Ciudat este ca nici ea nu stiu daca regreta , sau daca regreta de dor , sau regreta din cauza furiei ce a pus stapanire pe ea de cand ai plecat . Voi stiti ce a fost intre voi , ce joc a fost mai exact .
Regreti ? Iti e dor de ea mai mult de cat credeai ? Pot sa incep?
Impulsuri baiete , stii vorba aia " Ce nu apreciezi la timp , pierzi "  ei bine se pare ca acum ti se potriveste tocmai tie .
A suferit , a suferi ca un caine in a doua zi de Craciun si pana acum catva luni cand spre suprinderea mea a deschis ochii si si-a dat seama ca nu meriti .
Dar tu .... tie nu ti-a pasat in primele zile\ saptamani dar apoi a inceput sa ti se faca dor , sa te cuprinda melancolia si sa te simti singur, iar acum te simti vinovat , nu te invinuiesc , asa si trebuie , doar tu esti vinovat ca ai pierdut-o .
Acum te rog , lasa impulsurile de curaj care nu dureaza mai mult de 3 secunde , pleaca si nu o mai cauta niciodata .
Itit e dor de buzele ei imbibate in acel rosu aprins?
Iti e dor de trupul ei imaculat si perfect?
Iti e dor de fata ei inocenta ?
Iti e dor de privirea ei care odata iti spunea atat de multe?
Iti e dor de un 'te iubesc' spus cu sinceritate?
E prea tarziu , sterge lacrimile alea , ridica-te si pleaca cum a facut si ea si nu uita ca tu ai lasat-o pentru ceva mai bun , aparent ceva mai bun , esti constient de asta .
Acum stiu si eu , ca e fericita pe deplin.
In fiecare zi zambeste asa cum nu a facut-o de mult timp , in fiecare zi ne povesteste despre baiatul cel nou din vecini.
Nu-i mai pasa , are o viata frumoasa acum .
Stiu ca ai vrea sa dai timpul inapoi , ar insemna ceva , dar este imposibil , va trebui sa te acomodezi cu asta.
Ea a plecat , a trecut mai departe si mai ramane sa pleci si tu .

vineri, 20 iulie 2012

Buna dimineata

Urasc ca trebuie sa te am in fiecare gand si lucru pe care il fac. Ma urasc pe mine cu toata fiinta pentru ca am uitat cum e sa nu-ti pese si pentru ca nu pot trece pragul . M-am impiedicat de un munte de ganduri si zile cu noi . Pe vremuri le dadeam foc si priveam cum se transforma in scrum . Cele de acum sunt mult mai pretentioase si nu vor sa arda , nici sa dispara . Ma complac in situatia asta , joc rolul unui om fara puteri si fara speranta . Norocul ma striga din stanga si din dreapta , imi spune pe nume dar eu nu-i raspund. Nu o fac pentru ca imi e frica de un nou inceput , un ' o iau de la capat fara tine'. 
Ies pe balcon si constat ca e mult mai rece in dimineata asta . Nu imi iau nimic pe mine , las pielea sa se faca o mare de brobonite si imi strang genunchii la piept . Uneori ma gandesc daca nu cumva toate astea se repeta pentru ca cineva vrea sa ma atentioneze si vrea sa-mi spuna ca povestea nu a luat sfarsit . 
Incepe sa picure , intind mainile peste balustrada si strang in pumni ploaia.
Imi lipsesti .

marți, 10 iulie 2012

Rascolind

Decembrie acum doi ani , cat de clar imi amintesc totul . Striveam zapada sub talpi cu tine de mana. Jur ca iubeam si ma simteam atat de bine. Zambeam tuturor morocanosilor de pe trotuare. Te aveam pe tine si imi incalzeai buzele la fiecare doi pasi . Lumea nu intelegea de ce vibram amndoi , de ce butonam telefoanele non stop fara sa ne plictisim . N'aveam aer de nu stiam nimic unul de altul , daca nu ma cuibaream langa tine si daca nu-ti simteam suflarea pe obrazul meu . Am cele mai frumoase amintiri din lume si nu as schimba asta cu nimic, poate doar faptul ca astazi suntem doi straini care se privesc cu regret , inghit in sec si trec mai departe.

vineri, 29 iunie 2012

Lasa-ma sa fiu

Nu-i vorba ca ma scarbesti dar imi e indiferent ca treci pe aici sau ca dupa pleci brusc. Defapt cred ca m-am obisnuit cu jocurile astea la care mereu am fost pierzatorul . Tu esti veriga slaba care a plecat trantind usi ca apoi sa se intoarca cu ochii mare si umezi. Ca un om iertator te-am primit de fiecare data . Nu cu bratele deschise ci cu pumnii stransi si pregatita de inca o plecare dubioasa specifica tie.
Important e ca m-am lecuit si nu-mi mai trebuie , ma feresc de jocuri . Nu caut pe nimeni si nu am pretentia sa fiu cautata . Oamenii nu se shimba nicioadata dar asteapta schimbarile altora . Nu-ti spun sa te schimbi pentru ca e greu si inutil . O sa-ti dai seama ca tu esti partea stricata cum o sa privesti ca toti din viata ta pleaca fara sa-ti mai spuna nici macar un " ma doare ce faci". Te-ai pierdut pe un drum incercand sa pari alta persoana . Mie nu-mi pasa cum ma concep restul oamenilor sau ce pareri au despre mine. Cat inca dimineata zambesc in oglinda ca un copil , e bine.
Cei ca tine forteaza timpul , ajung la maturitate niste morocanosi care poarta cu ei dramele unei copilarii traite fragmentat.

joi, 3 mai 2012

Let's be weird together

Si te vad venind grabit spre mine , cu zambetul pana la urechi , cu parul ciufulit si in mana cu o plasa. Ce sa fie , ce sa fie? Te asezi langa mine pe banca si imi spui usor la ureche " Azi mancam fericire pe paine" , ma uit la tine si nu-mi doresc altceva. Chiar tu esti? Tu esti jumatatea din mine? Tu esti piesa puzzle care-mi lipsea?
Ai ceva'ul ala care ma face sa disper , imi aduci bucuria si soarele in palme atunci cand vii. Ti-as spune cum te vad si cum te simt de cateva saptamani dar experienta nu ma lasa. Poate ca gresesc atunci cand te bag in aceeasi oala cu trecutul meu dar asa e mai bine. Acum suflu si in iaurt .
Chitai pe langa mine ca un copil mic si naiv care se bucura cand primeste o acadea. Scoti din plasa bunatati , dulciuri , ceai , doua mere verzi si in final o floricica mica galbena care mi-o asezi dupa ureche. Si iar te aproprii de mine si imi respiri pe umar , ma incolacesc si ma fac verde-alabstra . Ma intrebi ce am si iti raspuns intoracandu-mi vorbele....aaaa , nimic . Te uiti cu coada ochiului la mine si incerci sa te asiguri ca sunt bine si totusi am patit ceva. Cine-i vinovatul? Tu baiete , tu esti. Incepi sa razi si imi spui ca am o gaza in par . Ceee?
Incep sa urlu ca o nebuna tu fiind pe jos de ras. Iar o gluma de-a ta nevinovata care ma face sa-mi ies din pepeni . Nu-mi plac gazele , nici mari , nici mici , DELOC. Dintr-o data te-ai luminat la fata si zambeai tot , chiar si ochii. Ma strangi in brate si imi spui ca sunt asa de frumoasa cand ma enervez. Incep sa te cuprind si sa-ti simt inima vibrand . Cutreieram straziile , rasfoim carti si ne privim printre rafturi , o luam la pas spre nicarieri si lumea parca-i mai frumoasa cu tine de mana.

And in the and what we have left?

Era cinci patruzeci si patru cand ticaitul ceasului se auzea parca de zeci de ori mai puternic. Mi-am prins parul cu mana incercand sa-l fac sa dispara de pe fata mea. Trei batai scurte in usa mi-au sunat ca un clopot gigantic lipit de ureche. Nu am raspuns , lasand liniste sa abunde in camera si sa patrunda si in mine.
- Te-am citit...
Am deschis ochii si i-am deschis usa.
- Cum? Cum m-ai gasit ?
- Eh , tu niciodata nu ai avut secrete , iubire sau emotii sa ascunzi , pentru mine toate astea-ti stau intiparite pe chip.
- De ce?
- Pentru ca vroiam sa te inteleg , eram curios ce se acunde sub parul ala brunet al tau.
- Poti sa taci si sa iesi afara!
- Ies , dar tu vei mai scrie , nu te vei opri pentru ca iti face bine..
- Singurul lucru care imi face bine si il vreau este liniste.
- M , sti ca ai probleme , sti ca sunt aici...
- Da , dar scuza-ma , cine esti tu?!
Pentru ca si acum incercam sa inteleg cine era el si ce vroia de la mine , de ce ma facea fericita pe gratis?!

marți, 1 mai 2012

Just our friendship

Stau si invart foaia aia de hartie , care mi-ai lasat-o scrisa in jurnal ( o mai sti ?) , nu o mai citesc , o stiu deja prea bine , desi de fiecare data raman muta cand o citesc...
- Nu-mi mai pasa! Arunc vorbele in vant , iau o gura de alcool , chiar nu mai imi pasa , de ce sa imi pese daca tie nu iti pasa? ( Mint , imi pasa , imi pasa asa de mult...).
Tot astept sa treaca timpul , sa pot sa plec , sa fug de lume , sa fug de toti , dar tot la tine ajung...
Nici nu imi aud aminte:
- cand am zambit ultima data , cand am zambit de-a binelea , cand mi-a ras si sufletul nu doar gura.
- cand am simtit fiorul ala care te face sa tremuri din incheieturi.
- cand am privit cerul ultima data.
- cand am sarit in balti fara sa-mi pese daca imi murdaresc hainele.
- cand am facut ultima boacana
                                                                              *
A trecut ceva timp si mi-e dor... mi-e dor de momentele alea , ale mele si ale tale...
Mi-e dor de ce am lasat in urma , poate intr-o zi am sa ma in intorc si atunci am sa te iau in brate si am sa-ti spun:
- M-am intors , m-am intors sa-ti fiu prietena din nou!
                                                                             ...
 Stiu ca nu iti plac momentele plangacioase , ( ce ciudat , am uitat sa ma mai distrez , dar am tinut minte tot ce te distreaza\enerveaza pe tine )dar a trebuit sa o spun ...mi-e dor sa-ti fiu prietena...
Ce imi lipseste cel mai tare la tine?
                        TOT 
- cum spuneai ca intr-o zi o sa fiu mai inalta ca tine.
- cum imi transformai numele in unul de baieti doar pentru ca iti placea cum suna.
- cum imi dadeai curaj chiar daca tu poate nu stiai.
- cum imi cicaleai gusturile la baieti.
- cum stateam ore intregi si povesteam si noua ni se pareau minute.
- cum radeam pe strada fara sa ne pese de ce spune sau crede lumea.
Adevarul e, ca nu as schimba nimic la tine , mi-ai fost prietena tocmai pentru felul tau de-a fi .
Poate tu nu ma mai consideri prietena ta , dar sa sti ca acolo undeva tu o sa ramai mereu...

20

1.Sunt foarte perversa pentru varsta mea.
2. As vrea sa pot stii sa citesc ganduri.
3.Pastrez si cea mai mica amintire.
4.Mi-as dori sa fie vara.
5.Nu imi place sa nu stiu, sunt curioasa.
6.Mi-e scarba de nimic.
7.Des citesc fragmente din conversatii pentru ca am nevoie sa simt din nou anumite lucruri.
8.Imi pare rau ca ma deschid in fata tuturor.
9.Imi place tot ce are legatura cu albastru , vara caldura , apa.
10. Nu sunt cine vrei tu sa fiu.
11. Am invatat ca sunt eu impotriva lumii.
12. Niciodata nu o sa am 1.65 inaltime.
13. Rar ai sa ma auzi cantand.
14.Plang cand nu ma vede nimeni.
15.Scopul meu superm este : nu l-am aflat inca.
16.Am nevoie de un EL in viata mea.
17.Iubesc sa stau in pod cand ploua cu o ceasca de cafea sau ceai si sa ascult sunetul stropilor de ploaie lovindu-se de tabla.
18.Ar trebui sa ma maturizez.
19.Urasc cand nu am ce-mi doresc.
20.Ma enervez cand nu am libertatea de care am nevoie.

luni, 23 aprilie 2012

Culeg amintiri

Si a trecut timp si m-am intors la vechile obiceiuri , si de-aia mi-e atat de frica sa nu dau replay . Si as fi vrut , chiar as fi vrut sa vin, sa scriu , sa deschid aici tot amestecul din mine. Cu furie , cu entuziasm si spaima , cu regret si cu...tot. Am iertat pentru ca , cu gandul ala ma trezisem dimineata. Am clarificat tot , sa pot pune punct , sa merg linistita mai departe si sa nu ma mai impiedic de atatea intrebari si dubii. Dar tu te-ai intors mai mult decat trebuie si am vrut sa te indepartez , am incercat sa te indepartez pentru ca nu imi faci bine.
Acum?! Iar nu am somn si iar gresesti si iar te vreau .Si nu vreau sa te am in reprize . Si incerci cu scuza aia cum ca ' Sa stii ca tot omul la betie spune adevarul' , dar nu poti sa alegi asa. Ti-am spus sa alegi , nu am spus sa ma alegi pe mine , doar sa alegi , pentru ca poti sa stii? O sa ma trezesc la fel de sec intr-o alta dimineata si o sa-ti zic ' M-am plictisit sa astept , eu am plecat'.  La cat de sucita sunt , nu poate sa te mire.
Vreau sa fii aici , nu sa aud de tine abea la sfarsit de zi. Sa fii al meu! Vreau ma vreau...vreau mai multe, dar m-am complicat rau. Tu stii clar cum e situatia , tu m-ai adus inapoi in ea. Tu-mi spui atat de multe si le spui frumos si atunci te cred si ma indragostesc iar de tine. Am fluturasi...ce cacat. Dar dupa te gafezi si nu mai facem nimic. Pentru ca nu am sa uit toate prostiile care le faci si acum imi zici ca esti cuminte... Tu m-ai incurcat , tu sa ma decurci !
Uneori te pastrezi cu tot cu partile rale rele , pentru ca imi trebuie cele bune. Ce sa-ti fac?...daca tu ma calmezi instant si ma faci sa-mi treaca , sa uit , daca imi place cand ma adormi si ma trezesti tu! Ma rog... Habar nu am despre ce iti tot scriu acum , pentru ca sunt in ceata rau si oricum ti le-am spus si pe astea si pe mai multe.
Fa ceva , ti-am zis . Nu pierde doar unul , pierd si eu, si tu. Vrei?!

joi, 19 aprilie 2012

Regrete...

Niciodata nu o sa ai timp suficient .
O sa mai vrei sa mai vezi niste ochi
Sa simti niste imbratisari
Oricat timp ti s-ar oferi
Niciodata nu o sa iti ajunga.
Si acum , gandeste-te...
Cat timp pierzi degeaba cand ceasul ticaie intr-un sens?
" Ma bucur ca te-am vazut , ca esti sanatoasa si ca ma iubesti...ca imi esti prietena si sora."
* Multumesc ca seaman cu tine si ca toata viata mea am sa regret ca am pierdut timpul ala in care puteam sa ma bucur de tine mai mult. Imi pare rau ca niciodata nu am apucat sa-ti spun ca te iubesc....

marți, 17 aprilie 2012

Nu pune punct cand inima cere virgula.

Azi noapte m-am trezit si mi-am vazut visele cum dansau langa mine.
M-am agatat de cel mai mic si nevinovat , si m-a dus sa mai vad vara odata.
Si era acolo....cel mai dulce cosmar al meu. Il vedeam in fumul de tigara cum zambea.
Ii simteam prezenta in fiecare particica a corpului meu...
Si am incercat sa ma desprind de realitate care ma tinea strans de brau...si ma strangea asa tare incat puteam sa-mi simt viata zburand catre el. L-am implorat in timp ce ma pierdeam in intuneric iar stransoarea devenea insuportabila. Am simtit vara atat de aproape de mine , iar imaginatia lui a devenit perfecta.
Mi-am lasat lacrimile sa-mi arda chipul.
M-a prins realitatea de mana si m-a tras cat a putut ea de tare.
- Nu-i da lui nimic!

Vreau sa ma vrei.

Vreau sa te bagi , sa fii gelos , sa imi strici toate planurile si sa razi cand am parte de esecuri.
Veau sa fii tot timpul pe urmele mele si sa iti fie ciuda cand ating pe altul...
Vreau sa mori de ciuda si sa ma vrei nonstop!
Vreau sa nu ma lasi niciodata...

duminică, 15 aprilie 2012

Stay strong

Uneori incerc sa imi ascund toate gandurile in coltul din stanga al mintii  , pentru ca stiu ca nimeni nu le va cauta... Si sa imi las inima sa imi spuna unde o sa apuc. Doar ca cateodata ochii imi sunt atat de limpezi incat incetez sa vad viata in culori pentru ca am observat ca toti avem sufletul negru si chipul alb.

O dimineata cu ganduri la rece

In viata , fiecare om iti va da lucururi total diferite decat altul.
Unul o sa-ti asculte vocea in timp ce altul iti va privi doar buzele cum se misca.
Unul dintre ei iti va privi ochii neincetat , iar altul iti va face ochii sa planga in modul lui unic.
Unii o sa te iubeasca pentru ceea ce esti tu .
Unii o vor face pentru ca exteriorul tau le gadila imaginatia.
Unul anume iti va da cel mai frumos sentiment de pe pamant.
Dar intre timp altul va incerca sa iti dea mai mult.
Majoritatea nu iti vor da nimic , doar vor fura, lucruri banale precum un sarut sau un mic zambet .
Dar , doar unul special te va face sa uiti de ce iti dau altii si sa te faca sa vrei numai ce iti da el...
Dar cauta-l si fa-l al tau!

joi, 5 aprilie 2012

Trip

Ma chinui sa fiu eu .
Sunt falsa , goala , seaca.
Corpul nu ma mai vrea , mintea nici ea,
Sufletul si inima au plecat acum mult timp.
Totul in juru e fragil si te simti ca in largul marii.
Te zbati ,
Gurile de aer sunt tot mai putine ,
Tic-tac,
Si te duci la fund.

sâmbătă, 31 martie 2012

La foule

Aici e cald si bine . M-am recuperat ...pot sa ma descurc si cu jumatate din inima. Aerul e curat , e soare si dupa amiaza uneori ploua marunt . Imi place cel mai mult sa ascult ploaia din pod , cu o cana de ceai si cateva discuri. Fiecare strop cade pe acoperisul din tabla si ma duce cu gandul acasa. Ma pierd in detalii asa-i?...niciodata nu am putut trece peste ele , ma fascineaza.
M-am hotarat sa-ti scriu zmeule. M-am hotarat sa pot si fara tine. E mult mai bine cand nu te simt , cand nu te vad. Timpul si distanta m-au facut sa uit de tine...nu mai stiu ce gust au buzele tale si nici cum iti sclipesc ochii.
Imi pierd vremea citind si scriind scrisori pe care nu am curaj sa le trimit...

vineri, 30 martie 2012

Fara sens

O sa ma apuc de pictat trupuri dragi mie. O sa-ti piectez un zmeu mare pe piept , pe buze o bucata din mine si pe spate doua aripi. As vrea sa te vad zburand prin camera . Sa stai lipit de tavan si sa ma stropesti cu apa din marea noastra sarata . Am observat ca prin venele tale circula mai multe culori dar predomina rosul putred care mi-a ramas pe buze. Buzele tale sunt vii si musc din ele in fiecare zi cand nu ploua. Si stau mereu la geam si privesc pamantenii care vin si pleaca indiferent de starea mea de spirit. Ai ajuns un trecator si nu-mi place.
Cum ai reactiona daca ti-as spune : mai am de traiat cateva luni....?!?

joi, 29 martie 2012

Sa crezi

Nu cred ca sunt asa paranoia . Pur si simplu iubesc sa traiesc , iubesc sa iubesc si imi place sa simt cu intensitate orice lucru , orice persoana. Peste cateva luni o sa-mi treaca si starea asta , o sa ma indragostesc iar si dupa o sa ma indepartez . Probabil ca e frumoasa si o continuitate a lucrurilor dar nu stiu cum e , n-am simtit asa pe pielea mea niciodata.
Imi e lene sa fac ceva , am obosit sa ma mai gandesc si sa nu se intample nimic.


" Eram ieri in autobuz , tocmai treceam pe langa parc si ma uitam ca un copil prost pe geam , poate poate o sa te vad . Sau ies din casa cu gandul ca o sa ne intalnim intamplator. "


                                  Vreau sa ma tina cineva in brate si sa taca!
                                                   

miercuri, 28 martie 2012

Iezact

                                                        Ea este Miriam:
"Ma mint . Trenurile vin si pleaca ...dar daca asa sunt eu facuta sa tin la fiecare tren? Fiecare tren e special in felul lui . Stie sa faca ceva diferit fata de ceilalti . Eu sunt cea care greseste . Inca invat ce inseamna sa vrei sa iubesti. Inca invat sa-mi controlez instinctele interioare. Inca invat ca extazul vine decat cand iubirea e reciproca. Dar daca mie nu o sa mi se intample niciodata? Din cate am vazut , trenurile nu tin la mine asa cum o fac eu. Eu pun suflet si cred fiecare vorba , cred abureala de care radeam acum cateva zile. Pentru ca ma mint si am un talent de a acorda a doua sansa la multa lume . Si o ironie mica...acord a doua sansa si nu doar odata...sunt atat de constienta de tot ce fac. Sunt multe lucruri pe care le fac din curiozitate. Cam greu sa-mi revin. Cam greu sa adun particele ramase. Cu cat ma maturizez si aflu partea sumbra a realitatii , copilaria o las sa se sfarame in spatele meu . Uneori ma mai intorc si privesc trecutul , rad si realizez unde am gresit. Nu ma pot schimba . Greselile se fac pentru a invata din ele. Se pare ca tot imi doresc sa invat."

Coltul meu

Nu mai zic nimic. Tac si aud doar vocile din capul meu care se cearta...ma trag de par si imi vine sa strig la ele sa inceteze. Vorbesc despre tine si imi spun fiecare cate ceva . Actioneaza. Nu actiona. Uita-te la el . Nu te m-ai uita. Spune-i tot. Nu-i spune nimic , e un las.
Ma doare stomacul de la atatea tigari si cola , ma doare stomacul cand ma privesti asa.
Sunt o papusa cu cheita . Rotesti cheia vin si te sarut ...nu ai chef de mine , nu ma mai folosesti.
Dispari , ipocrtule! Sterg holul asta din mine pe care il calca toata lumea cu talipiile murdare , ii dau afara si ei tot intra , fac curat si apari tu sa-mi strici ploile.
Hai sa fim copii nu?!
Hai sa nu ne gandim , sa nu punem suflet , asa-i?!
Cand te aduni ....suna-ma!

marți, 27 martie 2012

Autistule

Gata....nu mai pot. Ma simt ca un leu intr-o cusca. Nu mai rezist fara tine . Te vad si nu-mi ajunge...si te vreau in alte moduri , te vreau cum te-am avut in alea doua zile . Gata sa facem orice unul pentru altul .
Esti nepasator , derutat . Crede-ma ca si eu sunt aiurita si nu inteleg ce simt , cat si cum...dar nu ma comport ca o straina. De parca poti sa uiti tot , de parca daca iti propui chiar uiti. Ti-am mai spus , nu e asa usor.
La inceput am luat totul la misto , ca pe o gluma. Am zis ca e o simpla distractie , ca ne-am gasit doar pentru doua zile si dupa o sa uitam instant ca a fost ceva intre noi. Chiar a fost ceva?
Nu intelegi ca nu vreau pe nimeni in afara de tine? Urlu la tine si tu stai calm si imi zambesti.
Omule , te vreau si punct. Imi placi , ma atragi , ma inebuneesti . Ce-i cu tine?!
Iar m-am inhamat la un car mult prea mare. Nu pot sa-l trag , nu vreau sa te trag dupa mine. Vrau sa vii cand simti si cand vrei . Nu vreau sa stau iarasi sa-mi fac planuri , sa ma complic singura . Nu vreau sa ma mai gandesc la tine . Nu mai vreau alt autobuz.
Cum spuneai si tu : nu vreau  , nu vreau , nu vreau , nu vreau!


Boule

Crezi ca ma mai impresionezi?
Doamne ce prostie , pierdere de timp.
Imi pun in cap bandana , imi leg bocancii , trag ultimul fum si plec.
Trantesc usa de la intrare , usa de la lift , usa din scara blocului si ies.
Vin sa ne vedem pentru ca nu vreau sa fiu "ciobanca"...
Nu vin pentru ca imi este dor de tine.
Retine: Te-ai jucat prea mult si ai stricat jucariile!

La un pahar cu Miriam

E ciudat pentru ca nu stiu ce sa mai cred...stau intr-o balanta si incerc sa-mi dau seama ce simt pentru tine , pentru el , pentru voi.
Nu mai sunt eu Miriam aia cu zambetul pana la urechi ....acum e alta , care stie cand sa rada , cand sa planga .
O Miriam mult mai serioasa si mai calculata .
Oricum in momentul asta habar nu am ce fac si de ce...pur si simplu profit din ce imi dai.
Povestea aia cu primul ramane...e valabila , e inca acolo...
Iar am inceput sa-mi folosesc cele 5 instrumente de baza...inima , sufletul , mintea , corpul si creierul.
N-am chef de nimeni ....vreau sa stau si sa-mi aduc amint cine am fost.

marți, 20 martie 2012

Tu sa-mi spui.

Astazi 20 martie 2012 , universul nu prea imi este prieten. Ma gandeam ca poate de data o sa simt si eu pe bune , dar m-am inselat. Draga tu , te rog , nu te intoarce....iti multumesc ca m-ai ajutat sa imi infrunt frica de a iubi dar sincer mi-am dat si seama ca nu vreau sa o mai fac prea curand.
Au trecut doar doua minute ....doua cuvinte si sunt tot confuza, prea confuza.
Asta a fost?!
Povestea in care credeai tu s-a terminat?!
Stiam ca o sa se termine , nimic nu dureaza o vesnicie si totusi , nu credeam ca azi se va intampla.
Ma intreb daca tu simti ceva in momentul asta , daca te doare cu adevarat.
Imi pare rau ca ai dat buzna in viata mea , vezi tu , eu niciodata nu merg pe principiul " Nu regreta nimic din ce te-a facut fericita..." pentru ca nu are sens, si acum poate o sa zici ca sunt un monstru fara sentimente dar asa am fost , asa sunt , asa voi fi .Una ca mine e greu de schimbat , imi pare rau ca nu ma ridic la standardele tale , imi pare rau ca nu ma imbrac dupa reguli stabilite , imi pare rau ca nu port bentite roz , imi pare rau ca nu cred in nimic . De fapt , nici macar nu stiu de ce scriu asta , pentru ca nu imi pare.
Nu ma pot schimba , si nici nu o voi face , mai ales pentru un baiat. Am fost nascuta cu un scop si simt ca acel scop a fost sa gandesc la rece si sa fiu diferita iar daca asta ma face o insensibila in fata ta , sunt de acord cu asta. Vezi tu , in ultimul timp nu am fost prea deschisa cu tine , si daca am fost , sincer... nu sti nimic.
Stiu ca momentan ma incadrezi in randul celor insensibili , orgoliosi , egositi , prefacuti , dar uite ca asa sunt eu ,si sa iti mai spun ceva , niciodata nu o sa ma accepti asa cum sunt.


P.S : Te-ai inselat , nu era nevoie de timp , era nevoie ca unul dintre noi sa dispara din peisaj.
         

La reverdere , suflete.:)

vineri, 16 martie 2012

Si acum , e prea tarziu.

Asta e doar inceputul . Pasii ii cunosc atat de bine ca ii pot spune direct din somn. Indiferenta care se manifesta in felul urmator : inchei orice fel de legatura cu ea , stergi mesaje , modifici numele in agenda , iti pui tot felul de statusuri si melodii de fericire , postezi pe facebook " cat de bine e singur" , " imi place viata de acum".
Intelege ca asta e doar starea de la inceput in care ai impresia ca tu conduci jocul , ca tu ai puterea. De maine incepi o noua viata. Te trezesti devreme , mananci sanatos , speli vasele , iti faci curat in lucruri si iesi pe usa mult mai zambitor.
Te-ai trezit?!
Pot sa incep?!
Iti pui sute de intrebari , iti vine sa musti din birou , sa arunci cu toate , vrei doar sa stai singur cu gandurile tale.
Pentru inceput scoti o sticla , bei si tot bei dar paharul nu are fund. Fumezi cateva tigari apoi iesi afara. Pui castile in urechi si nu sti cum naiba tocmai acum ruleaza cele mai triste piese. Schimbi , opresti , schimbi si ramai pe una. O asculti , strangi din dinti , pui altceva vesel dar schimbi repede pentru ca nici macar nu esti atent la versuri. Mai cumperi un pachet si mai fumezi inca doua , trei. Calci prin toate baltoacele si ai impresia ca toata lumea intra in tine. Parca toti se uita urat si iti stiu povestea.
Lasi ploaia sa te ude , toti cu umbrele , tu ud ca un caine bleg. Ajungi acasa , scoti hainele si te ghemuiesti in pat. Incepi sa plangi asa cum o faceai cand erai mic. Atunci plangeai ca mama nu vroia sa-ti cumpere nu stiu ce masinuta pe care o mai aveai in vreo 3 exemplare acasa. Azi plangi pentru ea. Nu e acelasi sentiment. Atunci iti trecea foarte repede cu un " iti cumpara mami maine ce vrei tu , hai sa mergem " sau " te las sa te uiti la desene cat vrei tu" . Acum e stupid sa-ti mai spuna asta. Ii dai pe toti afara din camera . Stai doar tu si muzica de taiat vene si care iti aminteau de ea.
Cine sa te mai inteleaga? Vezi ce face orgoliul ? Strica tot. Nu te-ai schimbat la timp , nu ai inteles ca intre doi pamanteni exista si certuri . Ai fost las si esti un las. Nu suni , nu spui nimic. Cine te crezi? Stai si suferi atunci...oamenii cand pleaca , plecati raman.
Te uiti ca un prost la toate pozele , iti trec prin minte toate imaginile cu voi doi. O vrei acolo langa tine . Iti e dor de parul ei moale si scurt , iti e dor de ochii ei frumosi alabastri , de buzele moi care alta data iti apartineau , de mofturile ei de copil , pana si de certuri iti e dor.
Nu ai idee ca uneori e mai bine sa mai lasi de la tine , sa treci peste chiar daca nu iti convine , sa faci compromisuri doar ca sa nu pierzi persoanele pe care le iubesti . Cat de sec ai ajuns . Ziua indiferent si zambitor, seara un plangacios care strange perna la piept.
Imi e mila de oamenii care fug de iubire...tu esti unul dintre ei.
P.S : Nu mai e cale de intoarcere suflete...

joi, 15 martie 2012

Exact asa.

Imi sprijin capul in palme , las privirea sa-mi cada in parchetul batran si murdar , dau nervos din picioare si incep sa plang ca un copil prost.
M-am tot gandit la viata mea care nu e prea interesanta , nimeni nu-mi iubeste sufletul . Toti au intrat in viata mea ca niste ciobani cu bocancii plini de noroi. Am luat de fiecare data mopul , l-am bagat in galeata cu detergent , l-am stors si m-am pus pe treaba . Dupa ce am terminat de sters podele a mai venit un cioban si tot asa. Da' ce a ajuns viata mea?! E doar un coridor pe care se plimba toti straini cu talipile murdare?! Asa se pare...
Nu va mai vreau dar nu am puterea sa o spun cu voce tare . Ma doare tot interiorul meu , ma doare in suflet si nu am cui ma plange . Urasc singuratatea ce ma inconjoara . Pamantenii nu-s buni de nimic . Nu stiu sa-si foloseasca inima , nu stiu sa ierte .
        De azi o sa invat sa iubesc fluturii si pasarile.

miercuri, 14 martie 2012

15 ani.

Stau si privesc persoana straina din fata mea , poate e straina pentru ca o cunosc de 15 ani , sau doar pentru ca am trait cu ea de cand ma stiu , am trait impreuna toate sentimentele , starile , am trait FERICIREA.
O privesc in ochii ei mari si albastri care ascund secrete si temeri , o privesc si incerc sa trec de portiile grele si sa ii ajung la miez . Ii urmaresc buzele buzele destul de carnoase (si moi...)si bine definite. Buzele alea care au spus atatea , care au sarutat cu atata pasiune si iubire. Aceleasi buze care candva intr-un moment de prostie au spus STOP...fara sa stie ca o sa regrete doi ani doar patru litere.
O vad cum se ridica incet din acelasi fotoliu cand candva statea fericirea ei. Intinde mana dupa acelasi laptop care ascunde aceleasi poze si pune aceasi melodie.
O privesc atenta din oglinda care acoperea peretele atenta la fiecare miscare a inimii ei.
Vad cum mai construieste inca un zid in jurul ei si inca unul , se opreste cand e sigura ca nimeni nu are atata rabdare incat sa treaca de toate.
Ii privesc gandurile cum ii fug prin cap , il vad pe B in toate si aud aceleasi CUVINTE repetate la nesfarsit.
Sufera , si nu sufera cum suferi tu , sufera in modul ei , fara sa spuna , fara sa stie nimeni , sufera cand nu e nimeni langa ea , sau cand e intuneric .
Dar e fericita , e fericita pentru ca tu esti fericit , pentru ca ai inteles ca nu ii mai apartii si pentru ca te vede fericit asa cum nu te-a mai vazut .
Dar nici nu sti cat ii e de greu , cat de greu se stapaneste sa nu planga , sa nu povesteasca despre tine , sa isi tina lacrimile.
....Merge si trage draperiile albastre si grele din catifea lasand razele soarelui sa ii lumineze in sfarsit sufletul si chipul , aruncand in aer doar un simplu si cald :- Te iubesc! Spus printre lacrimi fierbinti si regrete tarzii.

luni, 12 martie 2012

Unde esti ?!

Mai iau o gura de alcool , invart pixul in mana si incep:
" Draga tu  , cred ca a sosit momentul sa scot la suprafata toate sentimentele pe care mi le-am indesat in suflet. Te simti acolo unde nici nu banuiesti , in razele soarelui , in fiecare nota muzicala , in fiecare zambet pe care il vad. Te simt , noaptea cand vantul bate , sau ziua cand soarele straluceste . Te simt cand citesc si te strecori printre randuri. si ma faci sa te visez. Tot aici stau , tot intre patru pereti , care uneori ma apasa ca nu esti langa mine si ma intreaba pe unde umblii . Ma gandeam ca poate ai vrea sa stii cum e viata mea fara tine. Si uite...cum au trecut ani intregi in care am incercat sa ne convingem ca nu suntem facuti unul pentru altul , daramand mitul cu premeditare. Uneori stau si ma gandesc ca noi , in formatia asta nu suntem decat doua persoane pierdute care se cauta una pe cealalta. A trecut atat de cand nu ti-am auzit glasul si cred ca devin senila daca incerc sa-ti imaginez chipul.
Nu vei prima si singura mea dragoste. Am iubit si inainte , voi iubi si mai apoi . Dar daca te iubesc acum ce altceva mai conteaza? Nu esti perfect , dar nici eu nu sunt , iar noi nu vom fi niciodata perfecti . Dar m-ai facut sa rad macar odata , m-ai facut sa ma gandesc de doua ori si m-ai facut sa recunosc ca sunt om si fac greseli. Incerc sa ma tin de tine si sa iti dau tot ce am.
Tu , nu mi-ai dat citate din poezie , nu te-ai gandit la mine in fiecare secunda , dar mi-ai dat o parte din tine pe care ai stiut ca o voi sfarama in bucati. Dar nu m-ai ranit , am zambit cand m-ai facut fericita, am plans cand m-ai intristat si ti-am dus dorul cand nu erai langa mine...Pentru toate astea te-am iubit , te iubesc si te voi iubi , acolo , in felul meu."

miercuri, 7 martie 2012

Inca trei...

Draga soare de iulie ,
Unde te ascunzi ?
De ce ii pedepsesti pe toti ,
Pentru pacatul meu?
Sa iti fie rusine ,
Ca te ascunzi dupa nori
Si iti lasi doar lacrimile sa cada peste noi.
Stiu ca si tu te-ai ranit ,
Tu m-ai mangaiat cu raze ,
Cand el ma mangaia cu degete...

Cere-ti scuze ca m-ai lasat singura cand aveam nevoie de tine , soare ,
Ca sa imi cer si eu scuze ca te-am suparat...
Si poate o sa isi ceara si el scuze ca nu a simtit...

Simt ce simt

M-ai eliberat , m-ai facut sa-mi dau seama ce asteptam , asteptam ca tu sa schimbi ceva , ca tu sa treci mai departe ca sa pot si eu. O sa-mi lipsesti suflete...

Tu , ce mai faci?

- O sa inchid usa si o sa-ti dau cheia tie.
-Si de unde sti ca nu am sa vin sa deschid usa?
- Nu stiu.

duminică, 4 martie 2012

CREDE.

Cand totul devine greu si obositor , renunti. Chiar daca apar multe voci in spatele tau care vor sa te indrume . Nu le asculta! Ei vor doar sa te duca pe calea gresita , vor sa-ti macine gandurile , sa te faca sa iti placa, nu sa simti. Si atunci nu e mai bine sa iti pui mainile la urechi?! Uneori este mai bine sa renunti la toate , sa le lasi balta pentru o perioada , sa nu mai suni pe nimeni , sa nu te mai sune nimeni.
" Lupta , castiga , lupta , castiga!" vorbe aiurea facute sa-ti dea putere pe moment , vorbe peste care o sa apuna frica in mai putin de 5 minute.
Chiar daca il vezi ca inca te mai priveste vinovat si parca inca mai vrea sa-ti spuna doua , trei cuvinte , aminteste-ti ca te-a facut candva sa plangi. Orice lucru care te face sa plangi este dat uitarii. Chiar daca tu inca te mai gandesti la el si inca ti-e dor noaptea , aminteste-ti ca adevarata lui varsta se reflecta in tampeniile pe care le face. Oricat ai vrea tu sa-l schimbi el ramane acelasi copil care nu stie sa te vrea. Chiar daca simti ca iti place , ca iti palpaie inima de dor si iti musti buzele de dorinta, nu implica sentimente. Cu el e clar ca un joc , e ca un sotron , ca un flori , fete si baieti. Daca vrei asta , spune-i " vreau sa ma joc", daca nu vrei asta pleca cu tot cu jucarii acasa. Eu nu as putea sa mai pun toti acestia chiar daca pe o lista pentru ca am rupt toate listele. Incerc sa-mi golesc mintea , sufletul ce a mai ramas din el , sa-mi indrept spatele si sa incerc sa fiu un om mai bun. Cand nimeni nu ma aude , imi pun castile si eu aud muzica.

...?!

Ma simt ca un magazin in care toti intra , ies , nu-si sterg talpile murdare pe presuletul de la intrare ( pe care mai scrie si welcome) , vin si nu cumpara nimic , doar imi fac ochi dulci dupa care ies si trantesc usa. As vrea sa intre cineva care sa-si stearga noroiul de pe talpi , sa intre elegant , sa-mi spuna politicos " as dorii si eu va rog..." nu " da-mi !", sa ma poarte printre rafturi , sa ma stranga in brate pentru ca sunt un magazin bun si cu de toate , sa-mi ramana client fidel si sa nu tranteasca niciodata usa.
Pana atunci in geamul meu voi scrie ori inchis , ori iventar.
                                            NU MAI ACCEPT BACSIS
                                            SI NICI PE DATORIE!

miercuri, 29 februarie 2012

Variante

Ma tot leg de oameni crezand ca ei ma duc pe un drum sigur si mai bun. Eu vin ma leg , ei vin si dezleaga. Fac asta pentru ca vor sa respire , vor sa-si bage mainile in buzunare si sa nu tina pe cineva de mana fie cald sau frig. Eu imi doresc sa mai ating maini chiar si pe ninsoare. Nu imi e frica nici de ploi , nici de furtuni , nici de ger. Mama mereu imi zicea ca in doi treaba e mai usoara , ca doar impreuna putem termina un lucru inceput.Ce nu stie mama e ca oamenii vor sa fie singuri , sa-si roada unghiile de la atatea griji , sa loveasca , sa urle , sa injure , sa raneasca iar apoi sa-si ceara scuze. Cand eram mica iubeam oamenii , imi placea la nebunie orice persoana cunoscuta sau mai putin cunoscuta. Nu prea vorbeam cu ei , doar ii analizam cu atentie si in capul mei ii imparteam in mai multe categorii. Oameni amabili , oameni fiorosi , oameni urati si frumosi.
Acum nu ii mai iubesc , dar am invatat sa-i pastrez doar pe cei importanti . Restu pot ramane straini , pot pleca iar eu ii voi uita repede. Dupa fiecare despartire e bine sa uiti oamenii...asa eviti sentimentul de mila sau vinovatie. Daca tu ii vei cauta si eu nu vor rapunde , o sa-ti para rau. Daca nu ii vei cauta , o sa-ti bantuie prin cap " puteam totusi sa fac ceva" . Daca ei te cauta si tu nu rapunzi o sa-ti zici ca ai gresit. Daca ei te cauta , tu raspunzi...te umpli de trecut si de toate clipele nasoale . Daca tu ii cauti ei o sa raspunda din obligatie si tot o sa regreti. Eu merg pe ideea ca persoanele din trecut trebuie sa faca parte din el. Prezentul trebuie trait si planificat . Incet , incet , incep sa scap de toate umbrele care ma sufoca si care imi dau batai de cap.

joi, 23 februarie 2012

Mi-e mila doar

Uite cum au trecut anii si am ajuns la final. Nu-mi plac despartirile dar de data asta imi plac la nebunie.
Suntem un grup de lupi moralisti , niste neica nimeni care se cred superiori. Lasitatea iese la suprafata mereu, invidia voastra nu are limite , nu are oprire. Aceiasi tabla jegoasa pe care nu o sterge nimeni, acelasi burete imbibat de galagia si zgomotul de zi cu zi. Profesorii cu salariul mic care vin si pleaca , certuri si coate in stomac. Rasete acoperite de intrebari ironice si raspunsuri cu subinteles. Sosoteli la in spatele clasei si barfe la soba. Va credeti duri?! Va credeti puternici ?! Va credeti la moda?! Va credeti centrul si buricul pamantului?! Va credeti cool ?!...
Sunteti niste japite , oameni nascuti , crescuti , hraniti cu vorbe mincinoase si tradari la colt de strada . Oameni care nu au cunoscut respectul si diplomatia. In afara de pantaloni pe crac , sutiene nu burete , freze ciopartite , muzica de doi bani si celulare bengoase nu stiti nimic. Imi pare rau ca nu vedeti realitatea. Copii batuti , cersetori , oameni fara locuinte si persoane care se tarasc cu greu prin viata. Voi va ganditi doar cum sa scormoniti cacatu' sa miroase mai tare si mai tare. Parsivi si fara scrupule cum ati ajuns... sper sa mai aveti o bruma de educatie.